Tejszínes, csirkés-kukoricás penne: füstölt sajttól selymes a szósz

4
Nyomtatás
kukoricas-csirkes-penne2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy gyorsan elkészíthető, de ízekben gazdag ételre vágysz, ez a füstölt sajtos-csirkés-kukoricás penne a tökéletes választás!

A selymes tejszínes szósz, az édes kukorica és a pikáns füstölt sajt kombinációja igazán különlegessé teszi ezt a fogást. A szerecsendió és a bors pedig még jobban kiemeli az ízeket, így egy igazán harmonikus, krémes tésztát kapsz végeredményül.

Ez a recept nemcsak finom, hanem egyszerűen és gyorsan elkészíthető is, így egy hosszú nap után is könnyen összedobható vacsorára. Akár levesből megmaradt, kockákra vágott főtt húst is használhatsz hozzá, így maradékmentőnek sem utolsó.

Csirkés-kukoricás penne

kukoricas-csirkes-penne

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g csirkemellfilé
  • 300 g penne
  • 200 ml főzőtejszín
  • 0.5 tk. bors
  • 0.5 tk. szerecsendió
  • ízlés szerint
  • 150 g füstölt sajt
  • 1 kukoricakonzerv
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként mossuk és tisztítsuk meg a csirkemellet, majd tegyük fel bő, sós vízben főni. Főzzük puhára 20-25 perc alatt, ezután vágjuk kis kockákra. 

Közben a szószhoz készítsünk elő egy serpenyőt, öntsük bele a tejszínt, fűszerezzük borssal és szerecsendióval. A sajtot reszeljük le, adjuk a szószhoz, főzzük addig, amíg el nem olvad. Kóstoljuk meg, sózzuk, ha szükséges, majd utolsó lépésként adjuk hozzá a kukoricát. 

Egy másik lábosban tegyünk fel vizet forrni, adjuk hozzá a tésztát, főzzük puhára, majd szűrjük le és keverjük a szószhoz a csirkével együtt. 

Tálalhatunk a tészta mellé csemege- vagy kovászos uborkát. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon