
Krémes, majonézes kukoricasaláta: sajttal és lime-mal készül
Ha feldobnád a klasszikus majonézes kukoricasalátát, próbáld ki ezt a mexikói receptet, sokkal izgalmasabb és finomabb lesz így.
A selymes tejszínes szósz, az édes kukorica és a pikáns füstölt sajt kombinációja igazán különlegessé teszi ezt a fogást. A szerecsendió és a bors pedig még jobban kiemeli az ízeket, így egy igazán harmonikus, krémes tésztát kapsz végeredményül.
Ez a recept nemcsak finom, hanem egyszerűen és gyorsan elkészíthető is, így egy hosszú nap után is könnyen összedobható vacsorára. Akár levesből megmaradt, kockákra vágott főtt húst is használhatsz hozzá, így maradékmentőnek sem utolsó.
Első lépésként mossuk és tisztítsuk meg a csirkemellet, majd tegyük fel bő, sós vízben főni. Főzzük puhára 20-25 perc alatt, ezután vágjuk kis kockákra.
Közben a szószhoz készítsünk elő egy serpenyőt, öntsük bele a tejszínt, fűszerezzük borssal és szerecsendióval. A sajtot reszeljük le, adjuk a szószhoz, főzzük addig, amíg el nem olvad. Kóstoljuk meg, sózzuk, ha szükséges, majd utolsó lépésként adjuk hozzá a kukoricát.
Egy másik lábosban tegyünk fel vizet forrni, adjuk hozzá a tésztát, főzzük puhára, majd szűrjük le és keverjük a szószhoz a csirkével együtt.
Tálalhatunk a tészta mellé csemege- vagy kovászos uborkát.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu