Krémes, majonézes kukoricasaláta: sajttal és lime-mal készül

kukoricasalata2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha feldobnád a klasszikus majonézes kukoricasalátát, próbáld ki ezt a mexikói receptet, sokkal izgalmasabb és finomabb lesz így.

Nagyon üde ez a mexikói kukoricasaláta a lime-nak és a friss zöldfűszernek köszönhetően, miközben krémes is a majonéztől, a tejföltől és a krémfehérsajttól. Bár salátáról van szó, nagyon tartalmas, hús mellett, laktató köretként is tökéletesen helytáll.

Az eredeti mexikói recept friss korianderrel készül: bár szívből ajánlom, hogy azt használj, mivel itthon még mindig nehézkes beszerezni (illetve sokan ódzkodnak az ízétől), petrezselyemmel is helyettesítheted. A lime-ot és a jalapeñót viszont ne hagyd ki belőle, azok adják meg a karakterét.

Mivel a sajt is viszonylag sós, csak óvatosan az alapízesítővel, ha nem szeretnéd elnyomni a friss zöldségek és fűszerek aromáját.

Sajtos, majonézes kukoricasaláta

kukoricasalata

Hozzávalók 6 adaghoz

Saláta:

  • 600 g kukorica (konzerv)
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyem/koriander
  • 1 db jalapeño
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 150 g krémfehérsajt

Öntet:

  • 3 ek tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 4 ek lime-lé
  • 0.5 tk füstölt paprika
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint chilipor
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát szűrjük le. A paprikát mossuk meg, vágjuk apró kockákra. A jalapeñót szintén vágjuk kis kockákra. (Ha nem szeretnénk, hogy erős legyen, vágjuk ki az erezetét.) A hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A petrezselymet vagy koriandert aprítsuk össze. Tegyünk mindent egy tálba.

Az öntet hozzávalóit keverjük egybe. Öntsük rá a zöldségekre, forgassuk vele egybe.

Morzsoljuk rá a krémfehérsajtot, majd forgassuk egybe az egészet. 

Fedjük le, majd tegyük hűtőbe tálalásig.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük