
Krémes, majonézes kukoricasaláta: sajttal és lime-mal készül

Ha feldobnád a klasszikus majonézes kukoricasalátát, próbáld ki ezt a mexikói receptet, sokkal izgalmasabb és finomabb lesz így.
Nagyon üde ez a mexikói kukoricasaláta a lime-nak és a friss zöldfűszernek köszönhetően, miközben krémes is a majonéztől, a tejföltől és a krémfehérsajttól. Bár salátáról van szó, nagyon tartalmas, hús mellett, laktató köretként is tökéletesen helytáll.
Az eredeti mexikói recept friss korianderrel készül: bár szívből ajánlom, hogy azt használj, mivel itthon még mindig nehézkes beszerezni (illetve sokan ódzkodnak az ízétől), petrezselyemmel is helyettesítheted. A lime-ot és a jalapeñót viszont ne hagyd ki belőle, azok adják meg a karakterét.
Mivel a sajt is viszonylag sós, csak óvatosan az alapízesítővel, ha nem szeretnéd elnyomni a friss zöldségek és fűszerek aromáját.
-
2023-07-01 10:16:01
-
2023-04-08 10:16:01
-
2022-12-25 10:16:00
Sajtos, majonézes kukoricasaláta

Hozzávalók 6 adaghoz
Saláta:
- 600 g kukorica (konzerv)
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem/koriander
- 1 db jalapeño
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 150 g krémfehérsajt
Öntet:
- 3 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 4 ek lime-lé
- 0.5 tk füstölt paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint chilipor
Elkészítés:
A kukoricát szűrjük le. A paprikát mossuk meg, vágjuk apró kockákra. A jalapeñót szintén vágjuk kis kockákra. (Ha nem szeretnénk, hogy erős legyen, vágjuk ki az erezetét.) A hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A petrezselymet vagy koriandert aprítsuk össze. Tegyünk mindent egy tálba.
Az öntet hozzávalóit keverjük egybe. Öntsük rá a zöldségekre, forgassuk vele egybe.
Morzsoljuk rá a krémfehérsajtot, majd forgassuk egybe az egészet.
Fedjük le, majd tegyük hűtőbe tálalásig.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!