A legjobb szaftos raguk bármilyen köret mellé: húsos és zöldséges változatok
Ebben a válogatásban a 8 kedvenc húsos és zöldséges ragunkat gyűjtöttük össze, amelyek segítségével a legunalmasabb köretet is feldobhatod!
Sok családban szeretik az olyan ételeket, melyekkel két napra lehet tervezni. Ilyen a lasagne, székelykáposzta, rakott krumpli és még bőven lehetne sorolni. Most egy tejszínes, csirkés ételt ajánlunk, melyben kukorica és füstölt szalonna is helyet kap.
Ha két napra terveznéd, akkor egyik nap valamilyen tésztával tedd az asztalra, másnap pedig rizzsel falatozd. A receptben konzerves kukorica szerepel, de csövessel is helyettesítheted, ha még találsz a boltokban. Egyszerűen a főtt kukoricaszemeket vágd le a csőről és keverd a raguhoz.
A szalonnát tetszés szerint kockázzuk fel, majd egy magas falú serpenyőben vagy edényben pirítsuk le a saját zsírján. Ezután szedjük ki és tegyük félre.
A húst tetszés szerint vágjuk csíkokra vagy kockára, majd a szalonna zsírján pirítsuk fehéredésig (10-15 perc, ha szükséges, olajat adjunk még hozzá.) Ezután keverjük a húshoz a megtisztított, tetszés szerint felvágott újhagymát, fokhagymát, sót, borsot, majoránnát és a lecsöpögtetett kukoricát. Ezután öntsük rá a tejszínt, és 10-15 percig főzzük még. A főzési idő utolsó 5 percében adjuk az ételhez a szalonnát is.
Az elkészült ragut tésztával vagy rizzsel kínáljuk. Tálalásnál friss, finomra aprított petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu