Kiadós csirkés, kukoricás ragu: másnap is finom

9
Nyomtatás
Csirkés kukoricás ragu cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes fogást érdemes nagyobb adagban összedobni, hűtőben gond nélkül tárolható, így másnapra is meglesz az ebéd.

Sok családban szeretik az olyan ételeket, melyekkel két napra lehet tervezni. Ilyen a lasagne, székelykáposzta, rakott krumpli és még bőven lehetne sorolni. Most egy tejszínes, csirkés ételt ajánlunk, melyben kukorica és füstölt szalonna is helyet kap.

Így kínáld

Ha két napra terveznéd, akkor egyik nap valamilyen tésztával tedd az asztalra, másnap pedig rizzsel falatozd. A receptben konzerves kukorica szerepel, de csövessel is helyettesítheted, ha még találsz a boltokban. Egyszerűen a főtt kukoricaszemeket vágd le a csőről és keverd a raguhoz.

Csirkés, kukoricás ragu

Csirkés kukoricás raguct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg csirkemell
  • szükség szerint olaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 300 g kukoricakonzerv
  • 500 ml főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát tetszés szerint kockázzuk fel, majd egy magas falú serpenyőben vagy edényben pirítsuk le a saját zsírján. Ezután szedjük ki és tegyük félre.

A húst tetszés szerint vágjuk csíkokra vagy kockára, majd a szalonna zsírján pirítsuk fehéredésig (10-15 perc, ha szükséges, olajat adjunk még hozzá.) Ezután keverjük a húshoz a megtisztított, tetszés szerint felvágott újhagymát, fokhagymát, sót, borsot, majoránnát és a lecsöpögtetett kukoricát. Ezután öntsük rá a tejszínt, és 10-15 percig főzzük még. A főzési idő utolsó 5 percében adjuk az ételhez a szalonnát is.

Az elkészült ragut tésztával vagy rizzsel kínáljuk. Tálalásnál friss, finomra aprított petrezselyemmel is megszórhatjuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon