Csirkés tortilla gazdagon: gyors ebéd rohanós napokra

5
Nyomtatás
image0
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tortilla szépsége annak egyszerűségében rejlik. Ezúttal fűszeres csirkemell és különleges joghurtos-mustáros öntet került bele, amit római saláta, koktélparadicsom és reszelt parmezán sajt koronáz meg.

Ehhez a fogáshoz csupán egy adag tortillalapra, néhány friss zöldségre és egy különleges öntetre lesz szükséged. Az elkészítése pofonegyszerű, és alig 20 perc alatt laktató ebédet varázsolhatsz belőle a tányérra.

@sobors.hu Csirkés Tortilla Hozzávalók: (4 adaghoz) 0,5 kg csirkemell só bors oregánó olívaolaj 200 g natúr joghurt 2 ek. mustár 2 db kisebb római saláta 200 g koktélparadicsom 1 fej lila hagyma 200 g reszelt parmezán sajt 4 db tortillalap Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, kis darabokra felvágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal oregánóval, és olívaolajon megsütjük. Közben felszeleteljük a zöldségeket. Az öntethez összekeverjük a natúr joghurtot és a mustárt, majd megkenjük vele a tortillalapot. Az öntetre rétegezzük a zöldségeket, végezetül megszórjuk a reszelt parmezán sajttal. Érdemes először a tortillalap oldalait behajtani, azután az alját, és így feltekerni. Ha igazán roppanós végeredményt szeretnénk, tegyük az elkészült tortillacsomagokat meleg serpenyőbe, és pirítsuk meg mindkét oldalát pár perc alatt. Előkészítési idő: 15 perc Elkészítési idő: 10 perc #fyp #sobors #recept #mutimiteszel #csirketortilla ♬ eredeti hang - Sóbors.hu

Többek között fűszeres csirkemell, natúr joghurt, mustár, római saláta és lila hagyma is kerül a tésztába, amit akár még picit meg is piríthatsz egy serpenyőben.

Csirkés tortilla gazdagon

image1

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 kg csirkemell
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 1 ek. oregánó
  • 2 ek. olívaolaj
  • 200 g natúr joghurt
  • 2 ek. mustár
  • 2 db római saláta
  • 200 g koktélparadicsom
  • 1 db lila hagyma
  • 200 g reszelt parmezán
  • 4 db tortillalap
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra. Sózzuk és borsozzuk meg, hintsük meg oregánóval is, majd tegyük félre.

A parmezán sajtot reszeljük le, a zöldségeket tisztítsuk meg, illetve öblítsük le.

A salátát szeleteljük fel, a lila hagymát karikázzuk fel vékonyan. A paradicsomokat vágjuk félbe.

Egy kisebb tálban keverjük össze a mustárt és a joghurtot, majd tegyük félre.

Egy közepes méretű serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a csirkemelldarabokat kb. 5-8 perc alatt, közepes lángon.

A tortillalapokat egyesével kenjük meg a mustáros, joghurtos öntettel. Erre rétegezzük a zöldségeket, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.

Ha megtöltöttük a tortillalapokat, egyesével csomagoljuk be őket. Ehhez érdemes először a tortillalap oldalait behajtani, majd az alját és a tetejét is, így feltekerni.

Hogyha szeretnénk egy kicsit átmelegíteni és ropogóssá tenni, akkor pár percre tegyük bele egy serpenyőbe, és enyhén pirítsuk le mindkét oldalát a tortillás szendvicseknek.

Tálaláshoz vágjuk félbe, majd már ehetjük is.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon