Házi tortilla, ha extra ízekre vágysz: bazsalikom kerül a tésztába

Bazsalikomos-tortillalap-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A klasszikus és a spenóttal készülő változatok után megmutatjuk, hogyan készíts házi tortillát bazsalikomosan.

A mexikói konyha egyik legkedveltebb és legtöbbet használt alapanyaga a vékonyra nyújtott tortillalap, amelybe aztán húsos, zöldséges vagy épp sajtos keverékeket töltenek. Olyannak tekinthető, mint az olasz konyhában a tészta, Közel-Keleten a pita vagy épp itthon a kenyér – szinte minden étellel kombinálható.

Ennek a változatnak az a különlegessége, hogy gyúráskor bazsalikom kerül a tésztába, így gyönyörű zöld színű és karakteres ízű lesz a torilla. Az így kapott lapokat felhasználhatod reggeli burritó, mindennel megpakolt taco vagy zöldséges quesadilla készítéséhez.

Bazsalikomos tortillalap

Bazsalikomos-tortillalap

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 150 g friss bazsalikom
  • 60 ml olaj
  • 350 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk
  • 60 ml víz
Recept idők

Elkészítés:

A bazsalikomot öblítsük le, majd az olajjal együtt tegyük aprítógépbe, és pürésítsük le.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, adjuk hozzá a bazsalikomos olajat és a vizet, és 5 perc alatt gyúrjunk belőle ruganyos tésztát. Formáljunk belőle gombócot, takarjuk le a tálat fóliával, és 15-20 percig pihentessük.

Ha letelt az idő, osszuk 8 egyforma részre, formázzunk belőlük kis gombócokat, és lisztezett felületen nyújtsuk őket 20-25 cm átmérőjűre.

Hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, és közepes hőfokon, oldalanként 1-2 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha barna foltok kezdenek megjelenni a lapokon. Tetszés szerinti töltelékkel fogyasszuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük