Házi tortilla, ha extra ízekre vágysz: bazsalikom kerül a tésztába
A klasszikus és a spenóttal készülő változatok után megmutatjuk, hogyan készíts házi tortillát bazsalikomosan.
A mexikói konyha egyik legkedveltebb és legtöbbet használt alapanyaga a vékonyra nyújtott tortillalap, amelybe aztán húsos, zöldséges vagy épp sajtos keverékeket töltenek. Olyannak tekinthető, mint az olasz konyhában a tészta, Közel-Keleten a pita vagy épp itthon a kenyér – szinte minden étellel kombinálható.
Ennek a változatnak az a különlegessége, hogy gyúráskor bazsalikom kerül a tésztába, így gyönyörű zöld színű és karakteres ízű lesz a torilla. Az így kapott lapokat felhasználhatod reggeli burritó, mindennel megpakolt taco vagy zöldséges quesadilla készítéséhez.
Bazsalikomos tortillalap
Hozzávalók 8 darabhoz
- 150 g friss bazsalikom
- 60 ml olaj
- 350 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 60 ml víz
Elkészítés:
A bazsalikomot öblítsük le, majd az olajjal együtt tegyük aprítógépbe, és pürésítsük le.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, adjuk hozzá a bazsalikomos olajat és a vizet, és 5 perc alatt gyúrjunk belőle ruganyos tésztát. Formáljunk belőle gombócot, takarjuk le a tálat fóliával, és 15-20 percig pihentessük.
Ha letelt az idő, osszuk 8 egyforma részre, formázzunk belőlük kis gombócokat, és lisztezett felületen nyújtsuk őket 20-25 cm átmérőjűre.
Hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, és közepes hőfokon, oldalanként 1-2 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha barna foltok kezdenek megjelenni a lapokon. Tetszés szerinti töltelékkel fogyasszuk.
-
2024-05-01 09:36:01
-
2024-04-22 07:52:01
-
2024-04-20 10:16:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!