Tortillatekercsek sajttal és sonkával töltve: pillanatok alatt kész van

Húsvéti tortillatekercs cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gusztusos tortillatekercsek elkészítésével nem lesz sok gondod, percek alatt összedobható, így akár az ünnepi hajrá utolsó pillanataiban is nekiállhatsz.

Ha nincs sok időd, de szeretnél mutatós és finom előételt készíteni, akkor érdemes felvenni a húsvéti menübe ezt a sonkával és sajttal töltött tortillatekercset. A finomság gyártása tényleg nagyon egyszerű, gyerekekkel is összeállítható. Ha szép csigákat szeretnél vágni, akkor érdemes előtte hűtőbe tenni a tortillatekercseket. Ha kimarad ez a lépés, fogpiszkálóval rögzítsd a csigákat.

Mi kerüljön a tortillára?

A tekercsekben sonka, sajt és krémsajtos kence kap helyet, melyben a mustár is érezteti magát. Mustár helyett reszelt tormát is használhatsz, vagy finomra vágott metélőhagymával varázsold izgalmasabbá. Sonka helyett pedig ropogósra sült baconkockákkal is érdemes kipróbálni a finomságot.

Sajtos-sonkás tortillatekercs

Húsvéti tortillatekercs ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 18 dkg cheddar sajt
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg krémsajt
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 darab tortillalap
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le, a sonkát vágjuk tetszés szerinti kockákra.

A krémsajtot és a mustárt keverjük simára, és fűszerezzük sóval és borssal.

A tortillalapokat kenjük meg a krémsajtos, mustáros kencével úgy, hogy mindegyikre egyformán jusson belőle. Ezután szórjuk rá a sonkát, a sajtot.

A tortillát szorosan tekerjük fel, csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe 2-3 órára.

Tálalás előtt vegyük ki a tortillákat a hűtőből, távolítsuk el a folpackot, és kétujjnyi szeletekre vágjuk fel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük