A hozzávalókat készítsük elő. Mossuk meg a zöldségeket. A jégsalátát szeleteljük hosszú csíkokra, a kígyóuborkát, koktélparadicsomot és lila hagymát pedig kis kockákra. A konzerves kukoricát és babot nyissuk ki, szűrjük le, majd mossuk át hideg vízzel.
A csirkemellet mossuk meg, tisztítsuk le, vágjuk csíkokra vagy kockákra, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd a vajon pirítsuk aranybarnára.
Állítsuk össze a salátát. Alapnak helyezzük egy nagyobb tálba a jégsalátát, tegyük rá az előkészített kukoricát, babot, felvágott koktélparadicsomot, uborkát és lila hagymát. Borítsuk rá a csirkemellet.
Az öntethez öntsük egy tálba a görög joghurtot, kanalazzuk bele az avokádó húsát, utána adjuk hozzá a lime levét és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy villa segítségével nyomjuk össze az avokádót pürésre, ezután dolgozzuk egyneművé a krémet.
Csurgassuk az öntetet a salátára és keverjük össze.
Hűtőben pihentessük 30 percet.