Krémes, német hússaláta csemegeuborkával: jól behűtve a legjobb
Minél tovább áll a hűtőben, annál finomabb ez a saláta, érdemes előre elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek.
A csirkesaláta elkészítése egyáltalán nem nagy ördöngösség: a csirkemelldarabokat átjáró fenséges öntet, tele zellerrel, hagymával és friss fűszernövényekkel, már önmagában is kellően izgalmas.
Fokozva azonban az izgalmi faktort, ezúttal egy omlós croissant-ba töltöttük bele, így akár egy rendkívül laktató ebéd vagy vacsora is lehet, mindössze 20 perc alatt.
A csirkemellet alaplében vagy sós vízben főzzük puhára, majd egy villával szedjük szálaira/vágjuk kis darabokra.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel kockákra. A zellert szintén tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra. A petrezselymet öblítsük le, majd csepegtessük le és aprítsuk fel.
Egy nagy tálban keverjük össze a csirkét, a zellert, a lila hagymát, a szeletelt mandulát, a majonézt, a görög joghurtot, a citromlevet, a mustárt, a petrezselymet, a sót és a borsot.
Ha szépen összekeveredtek a hozzávalók, vágjunk félbe egy croissant-t, majd töltsük meg vele.
Ismételjük meg mindegyik péksüteménnyel, majd tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu