Krémes csirkesaláta croissant-ba töltve: laktató reggeli ráérős napokra

3
Nyomtatás
salata-croissantban
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A klasszikus csirkesaláta egy könnyedén elkészíthető recept, amit ezúttal annyiban spékelünk meg, hogy nem sima salátástálban kínáljuk, hanem croissant-ba töltve.

A csirkesaláta elkészítése egyáltalán nem nagy ördöngösség: a csirkemelldarabokat átjáró fenséges öntet, tele zellerrel, hagymával és friss fűszernövényekkel, már önmagában is kellően izgalmas.

Fokozva azonban az izgalmi faktort, ezúttal egy omlós croissant-ba töltöttük bele, így akár egy rendkívül laktató ebéd vagy vacsora is lehet, mindössze 20 perc alatt.

Csirkesaláta croissant-ba töltve

salata-croissantban

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 g csirkemell
  • 100 g szárzeller
  • 1 fej lila hagyma
  • 60 g szeletelt mandula
  • 120 g majonéz
  • 120 g görög joghurt
  • 2 ek. citromlé
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 3 ek. aprított petrezselyem
  • 0.75 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 6 db croissant
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet alaplében vagy sós vízben főzzük puhára, majd egy villával szedjük szálaira/vágjuk kis darabokra.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel kockákra. A zellert szintén tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra. A petrezselymet öblítsük le, majd csepegtessük le és aprítsuk fel.

Egy nagy tálban keverjük össze a csirkét, a zellert, a lila hagymát, a szeletelt mandulát, a majonézt, a görög joghurtot, a citromlevet, a mustárt, a petrezselymet, a sót és a borsot.

Ha szépen összekeveredtek a hozzávalók, vágjunk félbe egy croissant-t, majd töltsük meg vele. 

Ismételjük meg mindegyik péksüteménnyel, majd tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon