
Krémes, német hússaláta csemegeuborkával: jól behűtve a legjobb

Minél tovább áll a hűtőben, annál finomabb ez a saláta, érdemes előre elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek.
A hússaláta kifejezés egyáltalán nem túlzó, a német receptben tényleg a felvágott dominál: mellé csemegeuborka és hagyma kerül, és egy krémes majonézes szósz fogja közre.
A hideg saláta tökéletes választás nyáron, hűsít, laktat, és nem kell hozzá bekapcsolni a gáztűzhelyet: csak keverj egybe mindent, és várj 1-2 órát, míg az ízek összeérnek a hűtőben.
A recept hivatalosan „german bologna” felvágottból készül, amelyet mortadellával szoktak helyettesíteni, de a jó minőségű párizsi is hasonlít rá.
-
2023-07-15 11:08:02
-
2023-04-08 10:16:01
-
2022-12-25 10:16:00
Német hússaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 500 g párizsi/mortadella (rúdban)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 300 g csemegeuborka (kapros)
- 80 g majonéz
- 80 g tejföl
- 1 tk mustár
- 1 tk csemegeuborka-lé
- ízlés szerint só, bors
- 1 csipet cukor
- opcionális friss petrezselyem
Elkészítés:
A párizsit/mortadellát vágjuk 6-7 mm vastag, 4-5 centi hosszú csíkokra.
Az uborkát csöpögtessük le, vágjuk karikákra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre.
Egy tálban keverjük össze a majonézt, tejfölt, mustárt, uborkalevet, ha használunk, összeaprított petrezselymet, majd sózzuk-borsozzuk, cukorral ízesítsük a szószt.
Forgassuk a szószba a párizsit, az uborkát és a hagymát, majd tegyük a tálat a hűtőbe 2-3 órára.
Friss kenyérrel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!