Krémes, német hússaláta csemegeuborkával: jól behűtve a legjobb

hussalata
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minél tovább áll a hűtőben, annál finomabb ez a saláta, érdemes előre elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek.

A hússaláta kifejezés egyáltalán nem túlzó, a német receptben tényleg a felvágott dominál: mellé csemegeuborka és hagyma kerül, és egy krémes majonézes szósz fogja közre.

A hideg saláta tökéletes választás nyáron, hűsít, laktat, és nem kell hozzá bekapcsolni a gáztűzhelyet: csak keverj egybe mindent, és várj 1-2 órát, míg az ízek összeérnek a hűtőben. 

A recept hivatalosan „german bologna” felvágottból készül, amelyet mortadellával szoktak helyettesíteni, de a jó minőségű párizsi is hasonlít rá.

Német hússaláta

hussalata2

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g párizsi/mortadella (rúdban)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 300 g csemegeuborka (kapros)
  • 80 g majonéz
  • 80 g tejföl
  • 1 tk mustár
  • 1 tk csemegeuborka-lé
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 csipet cukor
  • opcionális friss petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A párizsit/mortadellát vágjuk 6-7 mm vastag, 4-5 centi hosszú csíkokra. 

Az uborkát csöpögtessük le, vágjuk karikákra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre.

Egy tálban keverjük össze a majonézt, tejfölt, mustárt, uborkalevet, ha használunk, összeaprított petrezselymet, majd sózzuk-borsozzuk, cukorral ízesítsük a szószt. 

Forgassuk a szószba a párizsit, az uborkát és a hagymát, majd tegyük a tálat a hűtőbe 2-3 órára.

Friss kenyérrel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük