
Üde spenótsaláta körtével: mézes-mustáros öntet koronázza meg
Ez a spenótsaláta a körtével és a gránátalmával kiegészülve alkot egy színes, egészséges és ízekben gazdag ételt, amely minden alkalomra tökéletes ötlet.
Gyors, egészséges és mindeközben laktató ebédre vágysz, de kevés az időd? Akkor jó hírünk van, mert ez az almás, diós, fűszeres saláta mindössze fél óra alatt elkészül!
A római salátához csirkemell, bagett, dió és alma társul, az öntethez pedig majonéz helyett joghurt, mustár, citromlé és fokhagyma, így akár diétába is beilleszthető!
A salátát szedjük leveleire és öblítsük le folyó víz alatt. Csepegtessük le. Vegyünk elő egy nagy tálat, tegyük bele a felszeletelt salátát.
Mossuk meg az almát is, vágjuk félbe, magozzuk ki és szeleteljük fel vékonyan. Tegyük az almát a salátára.
Aprítsuk fel a diót, majd dobjuk rá azt is a salátára.
Készítsük el a kenyérkockákat. Ehhez a bagettet vágjuk kis kockákra.
Tegyük bele őket egy tepsibe, sózzuk és borsozzuk, majd locsoljuk meg olívaolajjal.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és süssük benne 10 percig a kenyérkockákat.
Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a csirkét.
Vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük bele egy közepes méretű tálba. Fűszerezzük meg sóval, borssal és oregánóval.
Hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat egy közepes méretű serpenyőben, és pirítsuk meg rajta a fűszerezett csirkemellet kb. 5-8 perc alatt.
Készítsük el az öntetet.
A joghurtot tegyük egy kis tálba, majd keverjük hozzá a mustárt, a fél citrom kifacsart levét, és préseljük rá a fokhagymagerezdeket is.
Most állítsuk össze a salátát.
A salátával kevert almához adjuk hozzá a lepirított csirkemellkockákat, majd locsoljuk meg az egészet az öntettel.
Reszeljünk rá egy kevés parmezánt is, majd már tálalhatjuk is.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu