Nagyon csokis torta mogyorókrémmel töltve – A tésztája tele van csokichipsszel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Ha szereted a csokichipset a süteményekben, akkor ezt az egyszerűen elkészíthető tortát neked találták ki.
Ha a kekszet, a tortát és a csokit is szereted, akkor ezt a süteményt mindenképpen készítsd el. Tulajdonképpen nem is torta, hanem két nagy keksz csokichipsdarabokkal, amelyek közé biztos, ami biztos, mogyorókrém is kerül. A csokichipset most ne helyettesítsd apróra darabolt csokival, mert utóbbi megolvad a sütésnél, ezek a darabok viszont egyben maradnak.
A csokichipses kekszet egyébként teljes kiőrlésű lisztből is megsütheted, úgy legalább a rosttartalma magasabb lesz. Ha pedig hagyományos piskótát töltenél meg mogyorókrémmel, akkor itt találsz hozzá receptet.
Csokichipses torta mogyorókrémmel
Hozzávalók 8 adaghoz
- 210 gramm vaj
- 80 gramm cukor
- 140 gramm nádcukor vagy barna cukor
- 1 darab tojás
- 300 gramm liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 200 gramm csokichips (ét)
- 120 gramm mogyorókrém
Elkészítés:
Egy tálban verjük habosra a vajat a cukrokkal és a vaníliakivonattal, majd adjuk hozzá a tojást is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd forgassuk a vajas keverékhez, keverjük simára. A végén tegyük hozzá a csokichips 2/3-át.
Egy 23 centiméter átmérőjű, csatos tortafomát kicsit vajazzunk ki, majd a tészta felét egyengessük bele a kezünkkel. Kenjük rá a mogyorókrémet, majd a tészta másik felét is simítsuk rá. A maradék csokichipset szórjuk a tetejére.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Süssük a tortát 30 percig. Az első 20 percben takarjuk le fóliával, utána vegyük le a fóliát, hogy szépen megpiruljon a teteje is.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors