
Csokis-epres tortilla ropogósra sütve: 5 perc alatt kész a mennyei édesség

A quesadilla édesen is isteni, ha a zöldségeket és a húst gyümölcsre és csokoládéra cseréled, nagyon finom desszertet kapsz.
A ropogósra sütött, minden jóval telepakolt tortillát, vagyis a quesadillát senkinek nem kell bemutatni, azt azonban kevesen tudják, hogy édesen is elkészíthető. Ha a torillalapok közé gyümölcs, csoki és valamilyen édes krém kerül, tökéletes desszert születik, ráadásul mindössze 5 perc alatt.
Az alábbi recept eperrel készül, míg tart a szezon, érdemes vele kipróbálni, de más gyümölccsel, például banánnal is mennyei. Az én verziómban krémes, natúr mogyoróvaj az alap, amelyre lehetőleg minél érettebb, édesebb eper kerüljön, de ha igazán édesszájú vagy, nutellával is megkenheted a tortillalapokat. A tejcsoki is ellensúlyozza a mogyoróvaj picit sós, töményebb ízét, de egy kevés fahéj is jól áll a desszertnek.
Ha több időd van, a tortillalapot is elkészítheted házilag, de a mogyoróvaj is sokkal finomabb lesz, ha otthon készíted.
Csokis-epres tortilla

Hozzávalók 2 darabhoz
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 2 darab tortillalap
- 5 nagyobb darab eper
- 40 gramm tejcsoki
Elkészítés:
Az epret mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre, a csokit vágjuk egészen kis darabokra.
Terítsünk ki egy tortillalapot, kenjük meg 1 evőkanál mogyoróvajjal az egész felületét. A jobb felére pakoljuk rá az összeszelt eper felét, majd szórjuk rá a csokidarabok felét. Hajtsuk félbe. Járjunk el így a másik tortillalappal is.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt. Vegyük közepesre a lángot, tegyük bele a félbehajtott tortillát, fél-1 percig süssük, majd fordítsuk meg, a másik felét is fél percig süssük. Ahogy barna és foltos lesz, ki is vehetjük a serpenyőből. Süssük meg a másik tortillát is ugyanígy.
Rögtön, melegen tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!