
6 hozzávalós energiagolyó krémes mogyoróvajjal – Tökéletes délutáni nasi
Pár perc alatt kész, és órákra eltelít.
Ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni, amit a család vagy a barátok is imádni fognak, akkor ez a mogyoróvajas golyó a tökéletes választás. Az egyszerű desszertet 45 perc alatt összedobhatod, és a hozzávalók sem igényelnek komolyabb utánajárást, hiszen a nagy részük valószínűleg már megtalálható a konyhádban.
A finomság alapja a mogyoróvaj és az étcsokoládé, a kettő kombinációja már önmagában is isteni, a banán pedig nemcsak ízben, hanem textúrában is fokozza az összhatást. A mogyoróvajas golyók ráadásul szuperül variálhatók, nyugodtan kísérletezz velük! Mandulával vagy aszalt gyümölccsel is feldobhatod őket, ha pedig kevésbé édes ízt szeretnél, akkor az aprított földimogyoró mellett egy kis tengeri sóval is megszórhatod a golyókat.
Az érett banánokat tegyük tálba, és egy villa segítségével nyomjuk pépesre. Adjuk hozzá a mogyoróvajat, darált kekszet és vaníliakivonatot, majd dolgozzuk össze. Ameddig elkészítjük a mázat, a masszát rakjuk a hűtőszekrénybe dermedni.
Az étcsokoládét a kókuszolajjal vízgőz felett olvasszuk meg, és hagyjuk kissé kihűlni. A keksztésztából formázzunk 25 egyforma golyót, szúrjuk őket egy hurkapálcára, és forgassuk meg az olvasztott csokiban.
A földimogyorót vágjuk apró darabokra. A golyókat helyezzük sütőpapírra, szórjuk meg a földimogyoró-darabokkal, majd 15-20 percre tegyük hűtőbe dermedni.
Fotók és videó: Borsos Dalma / Sóbors
@sobors.hu