Isteni, csokis palacsintatorta selymes, tejszínes krémmel rétegezve
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Palacsintából nem lehet eleget sütni, ha egyszerre szeretnél nagyobb adagot tálalni, készíts belőle tortát.
Nincs olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát, és ha már nekiállsz, akkor érdemes sokat sütni belőle. A palacsinta szuper akár reggelire, de ebéd utáni desszertnek is tökéletes. Azért is nagyon praktikus, mert mindenki a saját ízlése szerint készítheti el, hiszen lekvárral, csokival, kakaóval, túróval vagy különböző krémekkel is megtölthető.
Ha kicsit komplexebb fogásra vágysz, akkor készíts sütőben sült túrós palacsintát, egészen különleges fogás, és nemcsak desszertként, hanem laktatóbb leves után is eheted. Ha pedig csoki- és amerikaipalacsinta-rajongó is vagy, akkor ezeket a pufi palacsintákat is elkészítheted csokis tésztával.
A palacsintatortát pedig akár szülinapra is elkészítheted, biztosan sikere lesz, főleg ennek a nagyon csokis változatnak. Ha szeretnél, a tésztába is keverj 1-2 evőkanál kakaót.
Csokis palacsintatorta
Hozzávalók 6 adaghoz
Palacsinta:
- 300 gramm liszt
- 50 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 250 milliliter tej
- 100 milliliter szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
Töltelék:
- 350 gramm csokoládé
- 500 milliliter tejszín
Elkészítés:
Készítsük el a csokikrémet. A tejszínt öntsük egy lábasba, majd alacsony lángon kezdjük melegíteni, és tördeljük bele a csokit. Először alacsony lángon kevergessük folyamatosan, majd vegyük feljebb a lángot, és forraljuk 3-4 percig folyamatosan kevergetve addig, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és néha megkeverve hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a palacsintákat, ehhez itt találunk receptet.
Amikor megsült az első, tegyük egy tálra, kenjük meg a krémmel, majd tegyük rá a következő palacsintát, majd azt is kenjük meg, és így folytassuk, amíg el nem fogy a palacsinta. A tetejére is jusson krém.
Tegyük hűtőbe, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images