
Abbahagyhatatlan csokis pop-corn házilag: kötelező nasi film mellé

Filléres ropogtatnivaló a házi pop-corn, ha egyszer beszerzed hozzá a kukoricát, rengeteg adagot, rengetegféle ízben készíthetsz el.
Ha te is azok közé tartozol, akiknél nincs filmnézés pop-corn nélkül, készítsd el házilag a klasszikus ropogtatnivalót. Nem csak sósan, édesen is isteni, az alábbi változat nagyon csokis és vajas, csak szeretni lehet.
Fontos, hogy natúr, pattogtatnivaló való kukoricát vásárolj, amelyet aztán számtalan ízesítésben elkészíthetsz. A kipattogtatáshoz alább olvashatsz egy alapreceptet, aztán a kész pop-cornt összeforgathatod szinte bármivel, olvasztott vajjal, zöldfűszerekkel, reszelt sajttal, amivel csak szeretnéd.
-
2023-11-28 10:16:01
-
2023-11-15 10:32:01
-
2023-09-06 10:32:01
Csokis pop-corn házilag

Hozzávalók 4 adaghoz
Pop-corn:
- 0.5 bögre pattogtatni való kukorica
- 4 ek olaj
Csokiszósz:
- 2 ek vaj
- 6 ek cukor
- 2 tk kakaópor
- 50 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Készítsünk elő egy vastag falú, lehetőleg öntöttvas lábast, amelynek teteje is van.
Öntsük bele az olajat, oszlassuk el az alján. Forrósítsuk fel közepes lángon, majd adjunk hozzá tesztképpen 1-2 szem kukoricát. Ha kipattognak pár másodpercen belül, mehet hozzá a többi is. Keverjük át, majd fedjük le a lábast.
Emeljük fel a lábast a lángról, rázzuk meg, majd tegyük vissza a tűzre. Ezt ismételjük meg párszor, míg minden kukorica ki nem pattog. Ha elhal a hang, készen van, kapcsoljuk le alatta a lángot.
Egy kis lábasban melegítsük össze a vajat és a cukrot. Amikor elolvadt a cukor, keverjük hozzá a kakaóport, majd az összedarabolt csokit is. Melegítsük addig, míg a csoki elolvad, szósz lesz belőle.
Dobjuk bele a pop-cornt a szószba, forgassuk vele össze. Szedjük tányérra, majd kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!