Abbahagyhatatlan csokis pop-corn házilag: kötelező nasi film mellé

csokispopcorn2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Filléres ropogtatnivaló a házi pop-corn, ha egyszer beszerzed hozzá a kukoricát, rengeteg adagot, rengetegféle ízben készíthetsz el.

Ha te is azok közé tartozol, akiknél nincs filmnézés pop-corn nélkül, készítsd el házilag a klasszikus ropogtatnivalót. Nem csak sósan, édesen is isteni, az alábbi változat nagyon csokis és vajas, csak szeretni lehet. 

Fontos, hogy natúr, pattogtatnivaló való kukoricát vásárolj, amelyet aztán számtalan ízesítésben elkészíthetsz. A kipattogtatáshoz alább olvashatsz egy alapreceptet, aztán a kész pop-cornt összeforgathatod szinte bármivel, olvasztott vajjal, zöldfűszerekkel, reszelt sajttal, amivel csak szeretnéd.

Csokis pop-corn házilag

csokisporpcorn

Hozzávalók 4 adaghoz

Pop-corn:

  • 0.5 bögre pattogtatni való kukorica
  • 4 ek olaj

Csokiszósz:

  • 2 ek vaj
  • 6 ek cukor
  • 2 tk kakaópor
  • 50 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy vastag falú, lehetőleg öntöttvas lábast, amelynek teteje is van.

Öntsük bele az olajat, oszlassuk el az alján. Forrósítsuk fel közepes lángon, majd adjunk hozzá tesztképpen 1-2 szem kukoricát. Ha kipattognak pár másodpercen belül, mehet hozzá a többi is. Keverjük át, majd fedjük le a lábast.

Emeljük fel a lábast a lángról, rázzuk meg, majd tegyük vissza a tűzre. Ezt ismételjük meg párszor, míg minden kukorica ki nem pattog. Ha elhal a hang, készen van, kapcsoljuk le alatta a lángot.

Egy kis lábasban melegítsük össze a vajat és a cukrot. Amikor elolvadt a cukor, keverjük hozzá a kakaóport, majd az összedarabolt csokit is. Melegítsük addig, míg a csoki elolvad, szósz lesz belőle.

Dobjuk bele a pop-cornt a szószba, forgassuk vele össze. Szedjük tányérra, majd kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük