![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Egyszerű macesztorta sütés nélkül, villámgyorsan – Csokis és tejszínes krémmel van töltve
![macesztorta cover](https://kep.index.hu/1/0/3233/32338/323386/32338611_2479871_06950ac3b6789d734b5b899bd75ffe06_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Pészahkor az ünnepi menü macesztortával zárul - miután a hagyományos liszttel sütés tilos, ez is maceszlisztből készül.
A pészahi menü legfinomabb része az édesség - legalábbis szerintem -, vagyis a macesztorta. A hagyományos macesztorta receptjét itt találjátok, én ezt sütöm évek óta.
Ebben az évben egyrészt az időhiány, másrészt a változatosság miatt egy másik fajtát szerettem volna készíteni. Elképesztően egyszerű, ráadásul maceszliszt sem kell hozzá, csak maceszlapok, csoki és tejszínhab. Sütni sem kell, csak egymásra rétegezni és hűtőben pihentetni.
Csokis, tejszínes macesztorta
![macesztorta szelet recept](https://kep.index.hu/1/0/3233/32338/323387/32338735_658bdc861ae7ddd3c467c5ce54a6cf9a_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
Tejszínhab
- 400 milliliter tejszín
- 40 gramm porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 0.5 teáskanál fahéj
Párizsi krém
- 330 gramm étcsokoládé
- 200 milliliter tejszín
- 40 gramm porcukor
Torta
- 8 darab maceszlap
- díszítéshez csokireszelék
Elkészítés:
Készítsük el a tejszínhabot. Egy tálba öntsük bele a tejszínt, a porcukrot, fahéjat és a vaníliát, majd verjük fel kemény habbá. Fontos, hogy a tejszín jéghideg legyen, akkor lesz belőle szép kemény hab.
Készítsük el a csokikrémet. Az apróra összetört csokoládét tegyük egy tálba, a tejszínt forrósítsuk fel, öntsük a csokoládéra, és addig keverjük, míg elolvad és a krém egyneművé nem válik. Ízlés szerint adjunk hozzá porcukrot. (Én keserűbben szeretem.)
Tegyünk egy maceszlapot egy tányérra, és kenjük meg először a csokikrémmel, aztán a tejszínhabbal. Fedjük le, a következőt is kenjük meg ugyanígy, egészen addig, amíg el nem fogy a maceszlapunk. A tetejére is jusson a csokikrémből, majd a végén szórjunk rá egy kevés csokireszeléket.
Tegyük a hűtőbe pihenni 4 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!