Piskótás kókuszgolyó fehér csokiba mártva: így még finomabb a nagy kedvenc
Ilyen a kókuszgolyó luxuskivitelben: piskótából, fehér csokival bevonva. Egyszerűen muszáj megkóstolni.
Pár hozzávalóból, szinte semmi munkával készül ez a kókuszgolyó, és nagy előnye, hogy nem kell hozzá sűrített tejet beszerezni, méz és egy kevés kókuszital tartja össze a masszát. Méz helyett használhatsz juharszirupot is, ha vegán változatban készítenéd el a desszertet.
A mandulaliszt segít összetartani a masszát, ráadásul az íze nagyon jól passzol a kókuszhoz, tökéletes párost alkotnak. Kókuszital helyett használhatsz konzerves kókusztejet, de sima tejet vagy más növényi italt is, ez rád van bízva.
Hogy könnyű legyen csokiba forgatni a golyókat, tedd őket a fagyasztóba 20 percre, úgy biztosan nem fognak szétesni. A csokoládét vízgőz felett, de mikróban is megolvaszthatod, csak figyelj rá, nehogy túlmelegítsd és kicsapódjon a kakaóvaj.
A csoki kivételével tegyünk mindent egy tálba, majd dolgozzuk egybe a masszát. Ha túl száraz vagy tömény, mehet még hozzá egy kevés kókuszital.
Nedvesítsük be a kezünket, majd formázzunk golyókat a masszából, tegyük őket egy tányérra, majd a fagyasztóba 20 percre.
A csokit olvasszuk meg vízgőz felett vagy a mikróban, majd forgassuk bele a kókuszgolyókat. Tegyük őket vissza a tányérra, majd a hűtőbe, míg megköt a csoki.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu