![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Csupa csoki torta, ami kezdőknek is sikerülni fog: bármilyen alkalomra tökéletes
![cstcover](https://kep.index.hu/1/0/4022/40227/402272/40227209_3069821_c1ccd543c27ca26c6fd3628b56a9bbc7_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A torták univerzumában a csokis változat alapnak számít, mindenki szereti, épp ezért nem árt ismerni egy olyan receptet, amit kezdő sütikészítők is bátran megsüthetnek.
A torta lapjai kakaósak, a krém pedig csokiban gazdag. Utóbbit érdemes pár percre a hűtőbe tenni kenés előtt, mert a hidegtől sokkal jobb textúrája lesz.
A csoki olvasztásánál különösen figyelj arra, hogy a víz és a tál alja ne érintkezzen, különben nem lesz jó a végeredmény, könnyen megég a csoki, kicsapódik a kakaóvaj. Ha mégis túlmelegítetted, akkor tedd hideg edénybe és keverj még hozzá csokit, így a hő kiegyenlítődik.
Dobd fel a tortát!
A csoki mellett más ízt is csempészhetsz a krémbe, például rumot vagy valamilyen különleges likőrt. A plusz alapanyag a darabolt csoki mellé kerüljön, még mielőtt vízgőz fölé tennéd. Rumból, kávéból vagy likőrből 1-2 teáskanállal bőven elég.
A csokitorta mindenféle díszítés nélkül is kívánatos, de nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat, vagy maradj az egyszerűség vonalán: szórhatsz a tetejére reszelt csokoládét, cukorkát vagy lime reszelt héjával, rumos meggyel is izgalmasabbá teheted.
Csupa csoki torta
![cstct](https://kep.index.hu/1/0/4022/40227/402272/40227223_812c30491271dbd22f53b4e977903e4c_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
Tészta:
- 175 gramm vaj
- 175 gramm porcukor
- 3 darab tojás
- 100 gramm liszt
- 50 gramm kakaó (cukrozatlan)
- tej (opcionális) szükség szerint
Krém:
- 200 gramm ét- vagy tejcsokoládé
- 100 gramm vaj
- 180 gramm porcukor
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
A tortaformát (közepes méretű) béleljük ki sütőpapírral.
Tészta:
A puha vajat a porcukorral keverjük habosra, majd a tojásokat is keverjük hozzá.
A lisztet és a kakaót szitáljuk keverőtálba, utána forgassuk egybe a tojásos masszával, ha túl sűrű a tészta, néhány evőkanál tejjel lazíthatjuk.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába, utána toljuk az előmelegített sütőbe, 25-35 perc alatt süssük készre, a sütésnél alkalmazzunk tűpróbát.
Krém:
A csokit daraboljuk fel és vízgőz felett olvasszuk fel, majd tegyük félre, hogy kihűljön.
A puha vajat és a porcukrot keverjük habosra, majd a kihűlt olvasztott csokoládéval is keverjük egybe.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát vágjuk félbe, a torta alsó részét kenjünk meg bőségesen a krémmel, utána tegyük rá a maradék tésztát, a tetejét és az oldalát kenjük meg a maradék krémmel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!