Ropogós bundában sült, sajtos cukkinifasírt: eteti magát, olyan finom
Kívül kellemesen roppanós, belül pedig lágy és ízes a cukkinifasírt, bármilyen köret vagy főzelék mellé tökéletesen illik.
A cukkini semleges zamatú, ezért nagyon jól felveszi a fűszereket. Szinte mindennel párba állíthatod, jól áll neki a mediterrán és a pikáns vonal is. Én most utóbbinál maradok, chilipelyhet javaslok a zöldségfasírt masszájába, de helyette kapor, petrezselyem vagy bármi más is kerülhet bele, amit jónak vélsz.
A cukkinifasírt sülhet bő olajban vagy sütőbe tolva, de forró levegős gépben is kivitelezhető.
Hogy jó ropogós legyen, a fasírt bundájának pankomorzsát használj, amelybe akár fűszereket vagy szezámmagot is keverhetsz. A finomság bármilyen körettel kínálva tökéletes, érdemes dupla adaggal készíteni, mert nagyon kapós.
A megtisztított cukkinit reszeljük le, majd adjuk hozzá a sót, és hagyjuk így állni 10-15 percig. Miután letelt az idő, a cukkini eresztett levét nyomkodjuk ki.
A ricottát villával törjük simára, majd adjuk hozzá a tojást. Ezután keverjük hozzá a cukkinit, sót, borsot, chilipelyhet és a zsemlemorzsát. (Ha nem áll jól össze a massza, akkor szükség szerint még mehet hozzá zsemlemorzsa.)
A masszából formázzunk tetszőleges golyókat, majd forgassuk meg zsemlemorzsában.
Az air fryer kosarát béleljük ki papírral, majd sorakoztassuk rá a cukkinifasírtokat. Egy kevés olajat fújjunk a golyókra, majd indítsuk el a megfelelő programot (nálam 200 fokon 20 perc). A cukkinifasírtot félidőnél fordítsuk meg.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu