Fűszeres fasírt cukkinivel dúsítva: szaftos finomság olajszag nélkül

cukkinifasírtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sütőben, leheletnyi olajjal készül a szaftos fasírt, melyet a reszelt cukkini tesz ellenállhatatlanná.

Darált csirke-, pulyka- vagy sertéshúsból is készíthetsz finom fasírtot, melyet cukkini tehet különlegessé, a zöldségtől sokkal puhább és szaftosabb lesz a húsgolyó. Mivel a zöldség íze nem túl intenzív, érdemes fokhagymával és kaporral gazdagítani, de zöldfűszerek közül petrezselyem, metélőhagyma vagy menta is használható.

A fasírtot zsemlemorzsában is meg lehet forgatni, majd mehet is a bő olajba, hogy aranybarnára süsd, de még finomabb lesz sütőbe tolva. A cukkinivel dúsított fasírt remekül illik főzelékekhez, és szendvicsalapanyagnak is ki lehet próbálni.

Cukkinis fasírt

cukkinis-fasirt

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg cukkini
  • só, bors ízlés szerint
  • 60 dkg darált hús (csirke, pulyka vagy sertés)
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor kapor vagy petrezselyem (opcionális)
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított cukkinit reszeljük le, sózzuk, és hagyjuk állni 15 percet. Ezután a kiengedett levet nyomkodjuk ki belőle.

A darált húshoz adjuk hozzá a cukkinit, sót, borsot, fokhagymát, zsemlemorzsát és a választott fűszernövényt apróra vágva. A masszát alaposan keverjük össze. Ezután formázzunk belőle tetszés szerinti golyókat, és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A fasírtgolyókat kenjük le olajjal, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük