Melengető cukkinikrémleves fokhagymával és zöldfűszerekkel - Pillanatok alatt készen van

cukkinileves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Laktat, mégsem nehezíti el a gyomrodat ez a gyönyörű színű, kicsit pikáns krémleves.

A krémleves elkészítése a világ legegyszerűbb művelete, itt azon sem kell izgulnod, hogy egyformára vágod-e a zöldségeket, hiszen a végén úgyis összeturmixolod őket. A krémlevesek sokkal laktatóbbak, hisz ezeket nemcsak pépessé teszed, hanem - legtöbbször tejszínnel - be is sűríted. A tejszíntől sokkal testesebb, teltebb ízű lesz, még az olyan könnyed, magas víztartalmú zöldség is, mint a cukkini.

A cukkiniből rakottast is készíthetsz, a klasszikus rakott krumpliból is sokkal izgalmasabb főételt varázsolhatsz sok sajttal, cukkinivel és tejszínnel rétegezve. Ha pedig a bundázott változatért rajongsz, akkor próbáld ki párizsiasan, fokhagymával. A fokhagyma, ez az egészséges, vírusölő zöldség amúgy is jól áll a cukkininek, ebbe a krémlevesbe is került belőle.

Cukkinikrémleves fokhagymával

cukkinikrémleves fokhagymával recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab cukkini (közepes)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 1 darab krumpli
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 2 darab bazsalikom (levél)
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • ízlés szerint
  • 200 milliliter tejszín
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát vágjuk egészen apróra. A krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel. A cukkinit mossuk meg, a két végét vágjuk le, majd kockázzuk fel.

Egy lábasban melegítsünk olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát. A hagymára tegyük rá a cukkinit, a fokhagymát, pirítsuk 1-2 percig, majd öntsük rá az alaplevet. Sózzuk, szórjunk rá szerecsendiót és dobjuk rá a bazsalikomot. A krumplit is tegyük a levesbe, majd várjuk meg, amíg megpuhul. 

Ha megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pürésítsük. Öntsük bele a tejszínt, tegyük vissza a gázra, várjuk meg, amíg rottyan egyet. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük