Grillezett cukkini bulgurral - A fetától lesz igazán ízes

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Még mindig a saláta vonalon közlekedem, egyszerűen nem tudom megunni a friss zöldségeket. A cukkinit például, amelyet minden formában szeretek, legyen grillezve, töltve vagy tésztaszószba keverve. 

A cukkini nagyon egészséges, ámde magában nem túl hangsúlyos zöldség, amelyet érdemes valamilyen erőteljesebb ízzel hangsúlyozni. A sajt, főleg a jó sós feta, kiválóan illik mellé. Nem is nagyon kell tovább cifrázni, mert minél kevesebb a hozzávaló, annál jobban érvényesülnek.

Laktató húsmentes fogás

Nem tudom ki hogy van vele, de engem sokszor a csak zöldségtartalmú saláta nem laktat kellőképpen, illetve egy pici időre eltelít, de utána éhes leszek. Ezért jó, ha valamilyen lassan felszívódó szénhidráttal dúsítjuk a salátánkat. Kiválóan alkalmas erre a bulgur, vagy a kuszkusz, ami eltelít, és mellette egészséges. Ráadásul a bulgurt főzni sem kell, elég, ha leöntjük forró vízzel, és kicsit állni hagyjuk. A salátát azonnal is fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is tökéletese kijönnek az ízek. Ha mégis úgy gondoljuk, hogy önmagában nem lenne elég laktató, nyugodtan ehetjük köretként is. 

Cukkinis-fetás bulgur

fetás cukkinis bulgur recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab cukkini
  • 70 gramm feta sajt
  • 100 gramm bulgur
  • 2 darab újhagyma
  • ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, és vágjuk vékony karikákra. Az újhagymát is karikázzuk fel. A bulgurt tegyük egy tálba, öntsük fel annyi forró vízzel amennyi ellepi, és fedjük le.

Egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a cukkinit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sóval vigyázzunk, a feta épp elég sós. Adjuk a hagymát és a megpirított cukkinit a bulgurhoz, majd tegyük rá a fetát. Melegen és hidegen is finom.

Fotó: Szász Eszter /Sóbors

Ezt is szeretjük