Isteni almás-fahéjas gofri pillanatok alatt: puha és szaftos a tészta
Nincs vele sok munka, csak mindent össze kell keverni, mégis az egyik legfinomabb reggelit vagy desszertet teheted az asztalra.
Az édes gofrik mellett érdemes a sós változatokat is kipróbálni, melyekből akár szendvicsalap is lehet. Egy sós gofrihoz remekül passzol a sonka és még a rántott hús is. Persze mindenféle plusz nélkül is jólesik falatozni a sós lepénykéket.
Mivel a cukkininek nincs túl intenzív zamata, ezért bátran lehet fűszerezni. A receptben fokhagyma, őrölt bors és parmezán gondoskodik az ízélményről. Ha a fokhagymát nem kedveled, metélőhagymával próbáld izgalmasabbá varázsolni a tésztát, de friss petrezselyemmel vagy kaporral is felturbózhatod.
A megtisztított cukkinit reszeljük le, szórjuk meg sóval, és tegyük félre 15 percre, ezután alaposan nyomkodjuk ki az eresztett levét.
A tojásokat válasszuk ketté.
A sárgájához adjuk hozzá a reszelt parmezánt, sót, borsot, zúzott fokhagymát, lisztet és a joghurtot, majd keverjük csomómentesre az alapanyagokat.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe a tojássárgás keverékkel és a reszelt cukkinivel.
A gofrisütőt kenjük ki kevés olajjal, majd adagoljuk bele a masszát, és süssük szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu