
Így készül a népszerű buborékgofri: kívül ropogós, belül levegős

Mutatós, nagyon finom, ráadásul egyszerűen készül a buborékgofri, sima kevert tésztája van, alig lesz vele dolgod.
Ha van hozzá speciális sütőd, pillanatok alatt készíthetsz buborékgofrit, de ha nincs ilyened, akkor se ess kétségbe, sima gofrisütővel is működik a recept. A buborékgofri lényege, hogy kívül ropogósra, belül puhára és levegősre sül, amelyhez – az alapanyagok mellett – a formája is hozzájárul.
A kívánt textúrát úgy érheted el, hogy a liszt mellé keményítőt is keversz, illetve a cukrot se sajnáld belőle, ettől a kettőtől lesz tökéletes az állaga. Ha sima gofrisütőt használsz, lehet, kívülről nem lesz annyira roppanós, de az íze mindenképp kárpótolni fog.
Mivel viszonylag sok cukor van a tésztában, alaposan vajazd/olajozd ki a sütőt, hogy ne ragadjon bele. A kész gofrit aztán tejszínhabbal, csokiszósszal, gyümölcsökkel tálalhatod.
-
2023-04-20 09:36:02
-
2023-04-15 09:28:01
-
2023-04-01 08:36:01
Buborékgofri

Hozzávalók 6 darabhoz
- 200 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 tk keményítő
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 200 g cukor
- 120 ml tej
- 120 ml víz
- 2 tk vaníliakivonat
- 50 g vaj
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, keményítőt és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat, a tejet, a vizet, a cukrot és a vaníliát, majd keverjük csomómentesre a masszát. A végén keverjük bele az olvasztott vajat is.
Vékonyan olajozzuk ki a gofrisütőt, majd melegítsük elő. Kanalazzunk a tésztából a formába úgy, hogy minden buborékba jusson belőle, de vigyázzunk, ne töltsük túl. Csukjuk le a sütőt, majd 3-4 perc alatt süssük aranybarnára a gofrit. Járjunk el így a maradék tésztával is.
Hagyjuk állni pár percet, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!