Finom és tápláló sós reggeli, ami még egészséges is: ez a cukkinis gofri

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Mostanában egyre többször kívánok sósat reggelire. Hiába a zabkásának vagy müzlinek való rengeteg hozzávaló, mostanában nem vonz az édes íz. 

Reggelizni jó, finomat és nyugodtan reggelizni pedig még jobb. A kedvenceim például a pancake, vagyis az amerikai palacsinta és a gofri, aminek a tésztáját villámgyorsan el tudom készíteni és frissen, lekvárral, csokikrémmel és sok-sok gyümölccsel megenni. Nem a legdiétásabb megoldás, de kalóriaszegényen és teljes kiőrlésű lisztből is megsüthetőek.

Sós gofri is létezik

Szerencsére a palacsinta és a gofri is készíthető sós változatban, így nem csak tojást ehet az, aki más ízekre és szénhidrátban kicsit dúsabb ételekre vágyik reggeli gyanánt. A gofriba egy igazán friss ízű idényzöldség, cukkini kerül, a tészta pedig a sajttól lesz tápláló. Önmagában is tökéletes, de egy egyszerű joghurtos vagy tejfölös mártogatóssal még finomabbá tudjuk tenni. Ez a kapros változat szuperül illik a gofrinkhoz. 

Cukkinis gofri

cukkinis gofri recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab cukkini (kisebbek)
  • 100 gramm sajt (gouda vagy trappista)
  • 150 milliliter tej
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 2 darab tojás
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 150 gramm liszt (sima, de akár lehet teljes kiőrlésű is)
  • 50 milliliter olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit hámozzuk meg, magozzuk ki és reszeljük le. Tegyük egy tálba, sózzuk meg és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd jól nyomkodjuk ki. A sajtot is reszeljük le.

A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a sót és a sütőport keverjük össze. Tegyük hozzá a tojást, öntsük hozzá a tejet és az olajat. A reszelt sajtot és a cukkinit is adjuk hozzá, és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.

A masszából tegyünk a gofrisütőre kis adagokat. Addig süssük mindegyiket, míg aranybarnák nem lesznek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon