
30 perces, szaftos, lágy cukkinis húsgolyó - Sütőben is elkészíthető

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Sokkal szaftosabb lesz a húsgolyó, ha cukkinivel készül, ráadásul a lakás sem fog olajszagban úszni, ha ezt a receptet követed.
Nagyon könnyed, nagyon szaftos és lágy ez a húsgolyó, méghozzá a cukkininek köszönhetően. A zöldség nem csak a sütemények tésztáját varázsolja puhává, de sokkal szaftosabban tartja a húst is, így biztosan nem lesz száraz vagy kemény a végeredmény.
A fűszereken, a tojáson és a zöldségeken kívül nem kerül bele más, éppen ezért gyúrás után picit ragacsosnak lehet a massza, de ez egyáltalán nem baj.
Egy dologra azonban nagyon figyelni kell: a cukkinit alaposan, akár többször is ki kell nyomkodni, különben eláztathatja a húst, nem aranybarnára pirult, hanem szottyos lehet a végeredmény. Ha a massza túl lágy, a cukkini esetleg levet eresztett a gyúrás során, egy pici zsemlemorzsa javíthat az állagán, de nem szabad túlzásba esni, különben kemény, élvezhetetlen lesz a húsgolyó.
Cukkinis húsgolyó

Hozzávalók 18 darabhoz
- 500 gramm darált pulykahús
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- ízlés szerint só, bors
- 1 kisebb darab cukkini
- 1 kis fej lilahagyma
- opcionális zsemlemorzsa
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokon. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A fokhagymákat zúzzuk össze, a lilahagymát és a cukkinit reszeljük le.
A cukkinit tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg, hagyjuk állni körülbelül 10 percet, majd alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, tegyük félre. Ha még így is túl leveses, ismételjük meg a folyamatot.
Egy nagy tálban gyúrjuk össze a darált húst, olívaolajat, fokhagymát, tojásokat, fűszerkeveréket, sót, borsot, cukkinit, hagymát, míg egynemű nem lesz a massza. Ha túl lágynak érezzük, egy kis zsemlemorzsával javíthatunk az állagán, de nem szabad sokat tenni bele, különben kemény lesz.
Gyúrjunk 2 evőkanálnyi adagokból gombócokat, majd tegyük őket az előkészített tepsire.
Tegyük őket a sütőbe 20-25 percre, míg aranybarna nem lesz a külsejük. Kevés olajon, serpenyőben is elkészíthetők a húsgolyók.
Fotó: Getty Images