A muffin sósan is finom: a cukkinis változatnak nem lehet ellenállni

Cukkinis, krumplis muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cukkinis muffin tésztája jól fűszerezhető, érdemes szezonális zöldfűszerekkel feldobni. A kapor és a metélőhagyma is jól áll a harapnivalónak.

A muffint édesen és sósan is ki lehet próbálni: utóbbiból is óriási a választék, rengetegféle variációban megsütheted. Az a legjobb a sós muffinban, hogy a tészta strapabíró, ezért bátran csomagolható piknire vagy más szabadtéri programra. A gyerekek örömmel fogják elmajszolni a finomságot.

Dobd fel a tésztát!

A cukkini íze semleges, ezért bátran megbolondíthatod intenzívebb fűszerekkel a tésztát. Mindig friss fűszernövény kerüljön a masszához, lehetőleg szezonális zöldek, lehet az metélőhagyma, kapor, medvehagyma vagy a legkönnyebben beszerezhető petrezselyem. A karakteres ízek szerelmesei fokhagymát és füstölt sajtot is reszelhetnek a masszába.

Cukkinis-krumplis muffin

Cukkinis, krumplis muffin ct

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 2 darab cukkini
  • só ízlés szerint
  • 1 darab burgonya
  • 7 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 60 ml tej
  • 80 g reszelt sajt
  • 2 darab tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem, kapor vagy metélőhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított cukkinit reszeljük le, majd sóval forgassuk egybe, és 15-20 percre tegyük félre.

Míg a cukkini a sóban áll, addig a megtisztított burgonyát is reszeljük le.

A lisztet a sütőporral forgassuk egybe.

A lereszelt cukkini és burgonya levét nyomkodjuk ki, majd tegyük őket keverőtálba. Ezután adjuk hozzájuk a búzadarát, tejet, reszelt sajtot, tojást, olajat, finomra aprított petrezselymet és a lisztes keveréket.

A simára kevert masszát adagoljuk papírral bélelt muffinformába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg szép aranybarnára sül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük