10 isteni cukkinis recept: a vitamindús zöldség sós és édes ételekhez is illik
A cukkini egészséges, vitamindús és kalóriaszegény zöldség, amely semleges íze miatt mindenféle ételbe illik, bátran fűszerezheted is, de a süteményekkel is jót tesz.
A muffint édesen és sósan is ki lehet próbálni: utóbbiból is óriási a választék, rengetegféle variációban megsütheted. Az a legjobb a sós muffinban, hogy a tészta strapabíró, ezért bátran csomagolható piknire vagy más szabadtéri programra. A gyerekek örömmel fogják elmajszolni a finomságot.
A cukkini íze semleges, ezért bátran megbolondíthatod intenzívebb fűszerekkel a tésztát. Mindig friss fűszernövény kerüljön a masszához, lehetőleg szezonális zöldek, lehet az metélőhagyma, kapor, medvehagyma vagy a legkönnyebben beszerezhető petrezselyem. A karakteres ízek szerelmesei fokhagymát és füstölt sajtot is reszelhetnek a masszába.
A megtisztított cukkinit reszeljük le, majd sóval forgassuk egybe, és 15-20 percre tegyük félre.
Míg a cukkini a sóban áll, addig a megtisztított burgonyát is reszeljük le.
A lisztet a sütőporral forgassuk egybe.
A lereszelt cukkini és burgonya levét nyomkodjuk ki, majd tegyük őket keverőtálba. Ezután adjuk hozzájuk a búzadarát, tejet, reszelt sajtot, tojást, olajat, finomra aprított petrezselymet és a lisztes keveréket.
A simára kevert masszát adagoljuk papírral bélelt muffinformába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg szép aranybarnára sül.
Fotó: Getty Images