
A muffin sósan is finom: a cukkinis változatnak nem lehet ellenállni

A cukkinis muffin tésztája jól fűszerezhető, érdemes szezonális zöldfűszerekkel feldobni. A kapor és a metélőhagyma is jól áll a harapnivalónak.
A muffint édesen és sósan is ki lehet próbálni: utóbbiból is óriási a választék, rengetegféle variációban megsütheted. Az a legjobb a sós muffinban, hogy a tészta strapabíró, ezért bátran csomagolható piknire vagy más szabadtéri programra. A gyerekek örömmel fogják elmajszolni a finomságot.
Dobd fel a tésztát!
A cukkini íze semleges, ezért bátran megbolondíthatod intenzívebb fűszerekkel a tésztát. Mindig friss fűszernövény kerüljön a masszához, lehetőleg szezonális zöldek, lehet az metélőhagyma, kapor, medvehagyma vagy a legkönnyebben beszerezhető petrezselyem. A karakteres ízek szerelmesei fokhagymát és füstölt sajtot is reszelhetnek a masszába.
-
2023-09-01 07:32:01
-
2023-08-31 08:32:01
-
2023-08-30 06:30:02
Cukkinis-krumplis muffin

Hozzávalók 14 darabhoz
- 2 darab cukkini
- só ízlés szerint
- 1 darab burgonya
- 7 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál búzadara
- 60 ml tej
- 80 g reszelt sajt
- 2 darab tojás
- 4 evőkanál olaj
- 1 csokor petrezselyem, kapor vagy metélőhagyma
Elkészítés:
A megtisztított cukkinit reszeljük le, majd sóval forgassuk egybe, és 15-20 percre tegyük félre.
Míg a cukkini a sóban áll, addig a megtisztított burgonyát is reszeljük le.
A lisztet a sütőporral forgassuk egybe.
A lereszelt cukkini és burgonya levét nyomkodjuk ki, majd tegyük őket keverőtálba. Ezután adjuk hozzájuk a búzadarát, tejet, reszelt sajtot, tojást, olajat, finomra aprított petrezselymet és a lisztes keveréket.
A simára kevert masszát adagoljuk papírral bélelt muffinformába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg szép aranybarnára sül.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!