
Sajttól lágy, tápláló rakottas tojással és cukkinivel – Villámgyors egytálétel húsmentesen

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal

Egyszerű, álompuha amerikai palacsinta: alig kell hozzá valami

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket
Minden nap jobban értékelem azokat az ételeket, amelyek tényleg pillanatok alatt elkészíthetők - Éljenek a rakottasok!
Mostanában az a kihívás, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban készítsek laktató és egészséges, mi több, még változatos ételeket is. Ez napról napra nehezebb feladat, de az aktuális mélypont után mégis találok újabb és újabb gyors recepteket.
Arra mindig figyelek, hogy az ételek tartalmazzanak zöldséget is, de olyan formában, hogy a válogatósabbak is szívesen fogyasszák. Ez egy húsmentes, mégis fehérjedús étel, a tavasz kedvenc zöldségével, a cukkinivel.
Cukkinis, tojásos rakottas

Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab cukkini
- 4 darab tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 150 gramm sajt (félkemény, reszelve)
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
Mossuk meg a cukkinit, vágjuk tetszés szerinti darabokra. Egy részét vágjuk vékony karikákra, azok majd a tetejére kerülnek. A tojásokat verjük fel, sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A cukkinikat szórjuk bele egy kiolajozott jénaiba, öntsük rá a felvert tojást, majd szórjunk rá sajtot. A tetejére tegyük a cukkinikarikákat. Süssük 40 percig.
Fotó: Getty Images