Mennyei zabmuffin finomított cukor nélkül: álompuha a tésztája

Zabmuffin-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egészséges finomság, amellyel nem kell kompromisszumot kötnöd: zabpehelylisztből készül, és finomított cukor sem kerül bele.

Ez a zabmuffin gyorsan és egyszerűen készül, tartalmas, rostban gazdag és álompuha, vagyis kompromisszumok nélkül élvezheted a finom és egészséges süteményt. Száz százalékban zabpehelyliszt az alapja, amelyhez kész őrleményt is használhatsz, vagy zabpehelyből magadnak is darálhatod.

Mivel vegán, így tejtermékek és tojás nélkül készül: helyettük kókuszjoghurttól és almapürétől lesz puha a tészta, az állagát több napig is megőrzi. Finomított cukrot sem tartalmaz, helyette a természetes eredetű juharszirup édesíti.

Cukormentes zabmuffin

Zabmuffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 g zabpehelyliszt
  • 1.5 tk szódabikarbóna
  • 2 csipet
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 80 ml juharszirup
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 50 g kókuszolaj felolvasztva
  • 200 g kókuszjoghurt
  • 150 g almapüré
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a zabpehelylisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.

Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat, majd öntsük a zabos keverékhez, és alaposan dolgozzuk össze. 

Kanalazzuk a masszát muffinpapírokba vagy olajjal kikent muffinsütőbe, és tetszés szerint szórjuk meg a tetejüket zabpehellyel. 

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük őket aranybarnára. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni. 

Tipp: ha nincsen kéznél juharszirup, és helyette cukorral édesítenél, akkor adj a tésztához 50 grammal több joghurtot, hogy hidratált maradjon.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük