
10 szaftos csirkés étel receptje, ami után megnyalod a tíz ujjadat
Az egyik legnépszerűbb szárnyas a csirke, bármelyik részét felhasználhatjuk, a hazai és a világkonyha kedvelt alapanyaga, számtalan fogás készíthető belőle.
Ha unod a szokásos csirkemellet, próbáld ki ezt a currys változatot! Ez az egyik legjobb példa arra, hogy kevés fűszerrel és néhány jól megválasztott alapanyaggal mennyire különleges ízvilágot varázsolhatsz a tányérra.
A csirke fűszeres és enyhén csípős, a tejszín pedig igazán krémessé varázsolja az egytálételt. A legjobb benne, hogy egy órán belül az asztalra kerül, és a köret sem bonyolult: egy adag főtt rizs bőven elég mellé, hogy minden falat tökéletes legyen.
A csirkemellet mossuk meg, tisztítsuk meg, szeleteljük kisebb darabokra. Helyezzük egy tálba, és fűszerezzük: sóval, borssal, őrölt gyömbérrel, fokhagymával, őrölt fűszerköménnyel és curryporral.
Öntsük fel natúr joghurttal, és hagyjuk pihenni a hűtőben fél órát.
Ez idő alatt készítsük el a köretet. Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a rizst, öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, és főzzük puhára 14-16 perc alatt.
Vegyük ki a hűtőből a csirkét. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a csirkemellet a joghurtos szósszal együtt, pirítsuk meg a húst. Adjuk hozzá a paradicsompürét, főzzük 5 percig. Öntsük fel tejszínnel, majd főzzük össze 5 perc alatt.
Tálaljuk az elkészült puha rizzsel.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu