Házi ketchup egyszerűen: édes, lédús paradicsomból készítsd
Se nem bonyolult, se nem túl időigényes az elkészítése, bátran állj neki a házi ketchupnak, amelyet konzerv helyett friss paradicsomból készíts.
A vásárok nagy kedvence a különféle sült kolbászok arzenálja, amelyek mellé mindig jár egy szelet friss kenyér és valamilyen mártogatós is. Ha jártál már Németországban, biztosan te is ettél currywurstot. Ez a pofonegyszerű étel, amennyire könnyen elkészíthető, olyannyira népszerű ma már szerte a világon.
Igazából semmi extrára ne gondolj, hiszen ez csupán egy finom sült kolbász egy hozzá passzoló, egészen kiváló ketchupos szósszal, amely azonban a maga egyszerűségével mégis nagyszerű ízt ad a húsnak.
Vegyünk elő egy kisebb méretű lábost.
Tegyük fel a tűzhelyre, majd tegyük bele az összes alapanyagot, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve forraljuk fel.
Pár percig főzzük a forrástól számítva, majd vegyük le a tűzről, hogy picit meghűljön.
Kínáljuk a már hagyománynak számító sült kolbászkarikák mellé.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu