Dagasztás nélkül készült házi kenyér magvakkal szórva: alig van vele munka

dnmkcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puha kenyér egyszerűen készül, csupán türelmet igényel, mivel a tésztát sokáig kell keleszteni, ezt leszámítva nem sok munkád lesz vele.

A házi, frissen sült kenyérnek nincsen párja. Bőven találni szuper recepteket, sokan azonban megrémülnek a kovászos verzióktól, félve állnak péknek. Ha szeretnél kenyeret sütni, lehetőleg egyszerűen, akkor most jól figyelj, mert mutatjuk, miként készíthetsz a legkönnyebben pékárut.

A puha kenyér egyszerűen készül, csak egybe kell keverni az alapanyagokat, majd hosszan várni, míg a tészta megkel, majd a sütőbe kerül. A kenyér tetejét érdemes valamilyen magvakkal megszórni, sőt, ha még izgalmasabban szeretnéd készíteni, akkor a magvakból a tésztába is keverhetsz, jól illik bele a lenmag, tökmag, napraforgó. A kenyér becsomagolva 2-3 napig megőrzi frissességét.

Dagasztás nélkül készült magvas kenyér

dnmkct

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 3 bögre finomliszt
  • 1 teáskanál
  • 10 g instant élesztő
  • 1 bögre víz (meleg)
  • tökmag, napraforgómag ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét.

A lisztet és a sót forgassuk egybe.

Az élesztőt keverjük el a vízben, majd adjuk a liszthez és dolgozzuk egybe. A ragacsos tésztát fedjük le és kelesszük 4-5 óráig (még tovább is lehet).

Pihentetés után a tésztát dolgozzuk át, majd helyezzük kenyérformába. A tetejére szórjunk ízlés szerint valamilyen magot, letakarva kelesszük még 1 órát, aztán toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. Süssük 30-40 percig, amíg szépen megpirul a teteje.

A kenyeret 15 percig tartsuk a lekapcsolt sütőben, szeletelés előtt pedig várjuk meg, míg teljesen kihűl.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon