Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a sót és az élesztőt, majd adjuk hozzá a vizet, és alaposan dolgozzuk össze őket.
Takarjuk le a tálat műanyag fóliával, és helyezzük 12-24 órára meleg helyre (23 fok az ideális), amíg a tészta felszínén buborékok jelennek meg.
Borítsuk lisztezett felületre, szórjuk meg a masszát is kevés liszttel, majd 2-3 alkalommal hajtsuk félbe. (Normális, hogy nagyon ragacsos és nedves.) Semmiképpen se dagasszuk, mert kiszöknek belőle a levegőbuborékok.
Pihentessük további 15 percig, majd lisztes kézzel formázzunk belőle cipót. Szórjunk meg kukoricadarával egy tiszta konyharuhát, és helyezzük rá a tésztagombócot úgy, hogy a szép sima fele látsszon. Szórjuk meg a tetejét is kukoricával, majd takarjuk be a konyharuhával.
Pihentessük 2 órát, vagy amíg a duplájára nő. Az utolsó fél órában hevítsük fel a sütőt 230 fokra, és tegyük be az üres öntöttvas edényt is.
Óvatosan vegyük ki a forró edényt, majd a konyharuha segítségével borítsuk bele a tésztát úgy, hogy az eddigi alja nézzen felfele. Ha szükséges, a fülénél fogva kissé rázogassuk meg az edényt, hogy a tészta mindenhol egyenletesen terüljön el.
Fedő alatt süssük 30 percig, majd vegyük le, és hagyjuk, hogy további 15-30 perc alatt ropogósra és aranybarnára piruljon.
Sütés után 15 percig hagyjuk hűlni a kenyeret, majd vegyük ki az edényből.