Pikáns darált hús rengeteg chilivel - Sült krumplival tartalmas egytálétel

chilis hús cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a felturbózott chilis babot akkor készítsd el, ha tényleg nagyon éhes vagy, nem fogod megbánni.

Ha szereted a jó csípős ételeket, akkor biztosan rendszeresen készítesz chilis babot. Ha nem eszel húst, a fűszerezéssel akkor is lehet játszani, ez az étel vegetáriánus változatban is nagyon finom, érdemes kipróbálni - amikor szezonja van - sütőtökkel vagy vöröslencsével. Ha mégis a húsosat szereted, de nem a hagyományos vöröshússal, akkor tegyél bele pulykát helyette. Ha pedig az a célod, hogy már egy tányértól jóllakj, akkor keverj az alapba tésztát, egy kicsit kevesebb húst és sok sajttal süsd meg a sütőben

Az alábbi változat a sültkrumpli-rajongóknak készült, a fűszeres darált húst kell a köretre tenni, majd sajttal megszórva mehet az egész a sütőbe. Ha szeretnél időt spórolni, vegyél jó minőségű fagyasztott sült krumplit, de ha van időd, ezt is készítsd el házilag

Darált hús chilivel

chilis hús recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 gramm darált hús (pulyka vagy marha)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 400 gramm paradicsomkonzerv (kockázott)
  • 200 gramm paradicsompüré
  • 120 milliliter marhahúsalaplé
  • 1.5 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 teáskanál holland kakaó (cukrozatlan)
  • 1 kávéskanál barna cukor
  • 1 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 1 doboz vörös bab (konzerv)
  • 120 gramm sajt (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben forrósítsunk olajat. Tegyük rá az apróra vágott hagymát, dinszteljük 3-4 percig, majd a darált húst adjuk hozzá, pirítsuk meg rajta. Ezután jöhet az apróra vágott fokhagyma is, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a paradicsomkonzervet, az alaplevet, kanalazzuk rá a paradicsompürét, fűszerezzük a chiliporral, a római köménnyel, a füstölt pirospaprikával, a kakaóporral, a cukorral és a sóval, borssal. Hagyjuk, hogy rotyogjon, majd közepes lángon főzzük 30-40 percig. Időnként keverjünk rajta egyet. A vörösbab-konzervről öntsük le a levet, keverjük hozzá a szószhoz és főzzük további 10 percig. 

Miközben a hús készül, készítsük el a sült krumplit. Ezzel a recepttel a klasszikus "mekiset" tudod reprodukálni. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A krumplit tegyük a tepsi aljára, majd kanalazzuk rá a darált húst, szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük 5-10 percig, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük