Darált húsos raguval töltött sütőtök: laktató és nagyon finom

3
Nyomtatás
Darált húsos raguval töltött sütőtök cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ősz kedvence, a sütőtök töltve is finom. Próbáld ki te is ezt a mutatós és ízletes fogást, mely a család minden tagjának ízleni fog.

Elkezdődött a sütőtök szezonja. Ilyenkor rengetegféle szuper recept kerül elő, melyekben a zöldség a főszereplő. Ízletes leves, tartalmas főétel és még sütemény is készülhet sütőtökből. Mi most darált húsos raguval töltve ajánljuk.

Így is lehet

Ha nem szimpatizálsz a hússal, akkor helyette apróra kockázott gombával alkosd meg a receptet. Így a vegetáriánusok is örömmel fogyasztják majd az ebédet.

Darált húsos raguval töltött sütőtök

Darált húsos raguval töltött sütőtök ct

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 1 darab sütőtök
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált hús
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 dl víz
  • 180 g reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt mossuk meg, majd töröljük szárazra, ezután hosszában vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el.

A félbevágott tököt helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg egy kevés olajjal. Ezután toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-45 perc alatt süssük készre. (A tök akkor jó, ha a villát könnyedén bele tudjuk szúrni.)

Míg a tök sül, addig készítsük elő a tölteléket: A hagymát, sárgarépát, zellert és a fokhagymát tisztítsuk meg. A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, a sárgarépát és a zellert reszeljük le vagy kockázzuk apróra.

Vegyünk elő egy magas falú edényt, és forrósítsunk benne kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük a hagymához az előkészített sárgarépát és a zellert. A zöldségeket pirítsuk 10-15 percig, majd adjuk hozzá a darált húst. A húst pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és kakukkfűvel. Ezután keverjük a darálthoz a sűrített paradicsomot és a vizet, és főzzük még 10-15 percig.

Mikor a tök elkészült, óvatosan kanalazzuk ki a belsejét. Ha szeretnénk, a kikanalazott pürét egybeforgathatjuk a darált húsos raguval, vagy tegyük félre és használjuk máshoz.

A darált húsos ragut töltsük a kikanalazott tökbe, majd szórjunk rá reszelt sajtot.

A töltött tököt toljuk vissza a sütőbe, és süssük még 10-15 percig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon