![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes burgonyapüré pikáns dijoni mustárral: gazdagabb és lágyabb lesz
![krumplipurecover](https://kep.index.hu/1/0/3053/30533/305335/30533581_2344243_6fe0a002fa485e11b229121b3d91ce43_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A világ legegyszerűbb körete a krumplipüré, ami a sok vajtól és a tejtől lesz igazán krémes.
Gyerekkoromban imádtam a krumplipürét, persze ma is szeretem, de amikor még kicsi lány voltam, annyira rajongtam a vajjal összetört burgonyáért, hogy magában is képes voltam megenni, más nem is kellett mellé. Míg a vásárnapi ebédnél a család többi tagja a hús mellé szedte a pürét, én magában kanalaztam.
Az ember nem is gondolná, hogy ez az egyszerű köret milyen sok árnyalatban született újjá. Például az amerikai konyhában előszeretettel fűszerezik pikánsan, tálalásnál pedig dobnak rá egy evőkanálnyi vajat, hadd folyjon végig a forró pürén. Az izgalmas variációk közül az egyik legkülönlegesebb a dijoni mustáros változat, amit a hagyományos ízesítésű pürébe teszünk. Ha a krumpli textúráját szeretnénk krémesebbé tenni, tej helyett tejszínnel törjük össze. Lágyabb és gazdagabb lesz a mustárnak és a tejszínnek köszönhetően.
Dijoni mustáros burgonyapüré
![krumplipurect](https://kep.index.hu/1/0/3053/30533/305336/30533665_029731d221dbaec6b0fb20ca8ccdde2a_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm burgonya
- 125 milliliter tej vagy tejszín
- 5 evőkanál vaj
- 2 teáskanál dijoni mustár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A megpucolt burgonyákat kockákra vágjuk, sós vízben vajpuhára főzzük.
Az elkészült krumplikat leszűrjük, krumplinyomóval törjük, majd vajjal, tejszínnel, mustárral és borssal simára keverjük. Tálalásnál petrezselyemmel megszórhatjuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!