
Krémes burgonyapüré pikáns dijoni mustárral: gazdagabb és lágyabb lesz

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Sütőben sült kenyérpuding: szuper maradékmentő receptet mutatunk

Ropogós, aranybarnára sült feta sajtos tekercs: kész réteslap az alapja

Elronthatatlan joghurtos, epres muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

Mit kezdjünk a szikkadt kaláccsal és a húsvéti sonkával? Maradékfelhasználás okosan

Áfonyás sült zabkása: a rohanós reggelek megmentője
A világ legegyszerűbb körete a krumplipüré, ami a sok vajtól és a tejtől lesz igazán krémes.
Gyerekkoromban imádtam a krumplipürét, persze ma is szeretem, de amikor még kicsi lány voltam, annyira rajongtam a vajjal összetört burgonyáért, hogy magában is képes voltam megenni, más nem is kellett mellé. Míg a vásárnapi ebédnél a család többi tagja a hús mellé szedte a pürét, én magában kanalaztam.
Az ember nem is gondolná, hogy ez az egyszerű köret milyen sok árnyalatban született újjá. Például az amerikai konyhában előszeretettel fűszerezik pikánsan, tálalásnál pedig dobnak rá egy evőkanálnyi vajat, hadd folyjon végig a forró pürén. Az izgalmas variációk közül az egyik legkülönlegesebb a dijoni mustáros változat, amit a hagyományos ízesítésű pürébe teszünk. Ha a krumpli textúráját szeretnénk krémesebbé tenni, tej helyett tejszínnel törjük össze. Lágyabb és gazdagabb lesz a mustárnak és a tejszínnek köszönhetően.
Dijoni mustáros burgonyapüré

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm burgonya
- 125 milliliter tej vagy tejszín
- 5 evőkanál vaj
- 2 teáskanál dijoni mustár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A megpucolt burgonyákat kockákra vágjuk, sós vízben vajpuhára főzzük.
Az elkészült krumplikat leszűrjük, krumplinyomóval törjük, majd vajjal, tejszínnel, mustárral és borssal simára keverjük. Tálalásnál petrezselyemmel megszórhatjuk.
Fotó: Getty Images