Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

2
Nyomtatás
dijoni-mustarral-sult-krumpli
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sült krumplinak könnyedén új értelmet adhatsz, ha egy kis dijoni mustárral sütöd meg. Így a néha már-már unalmasnak tűnő krumpli rögtön új köntösbe öltözik.

A fűszeres sült krumpli egyre nagyobb kedvenc, hiszen számtalan fűszerrel ízesíthető, legyen szó zöldfűszerekről, paprikáról, különböző chilikről vagy olajokról. Ezt a variációt most dijoni mustárral és némi kakukkfűvel készítjük el a sütőben.

A karakteres ízt a fokhagyma, a fűszerek és persze a mustár adja, a pác pedig, amiben a krumplikockák fognak fürdőzni, szinte már magától megszólal.

Dijoni mustárral sült krumpli

dijoni-mustarral-sult-krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 db krumpli
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.25 tk. szárított kakukkfű
  • 0.5 tk. őrölt petrezselyem
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Egy nagyobb tepsit vékonyan olajozzunk ki.

A krumplikat hámozzuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint kockákra vagy gerezdekre. A fokhagymát tisztítsuk meg.

Keverjük össze egy tálban az olívaolajat, a mustárt, nyomjuk rá a fokhagymát és adjuk hozzá a zöldfűszereket. Adjuk hozzá a sót és a borsot is, majd keverjük össze.

Adjuk hozzá a krumplit, és alaposan forgassuk össze a páccal.

Oszlassuk el a krumplikat a tepsiben, majd kb. 40-45 perc alatt süssük készre úgy, hogy félidőben egyszer megforgatjuk őket.

A kisült krumplit tálaljuk melegen húsok mellé, vagy akár magában is, egy egyszerűbb köretként.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon