Isteni csokis keksz pisztáciába forgatva: fél óra alatt elkészül
Hogy az ünnep szelleme ne változzon lidérccé, mutatunk egy villámgyorsan elkészíthető, csokoládémámorban úszó, pisztáciában hempergetett kekszet, amellyel bárkit lenyűgözhetsz!
A diós hógolyósüti egy nagyon finom és mutatós desszert, amiért a kicsik és nagyok is odáig lesznek. Ráadásul a gyerekekkel közösen is elkészíthető, így szuper program, ha családi sütést szerveznél.
Csupa olyan hozzávaló alkotja, ami a legtöbb háztartásban megtalálható, így könnyen és kapkodás nélkül összedobhatod.
A száraz hozzávalókat – liszt, dió, só, cukor – keverjük össze egy nagy tálban.
Adjuk hozzá a felkockázott vajat és a vaníliakivonatot, morzsoljuk el a lisztes alappal, alaposan gyúrjuk össze, majd tegyük hűtőbe 1 órára.
A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A tésztából formázzunk kb. 3,5 cm-es átmérőjű golyókat, és tegyük a tepsibe egymástól 2,5-3 cm távolságra. 30-35 perc alatt süssük készre.
Vegyük ki őket a sütőből, és 5 percig hagyjuk hűlni.
Közben a porcukrot tegyük egy kisebb tálba, majd a golyókat alaposan forgassuk meg benne. Teljes kihűlésig tegyük őket hűtőrácsra.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu