Omlós, diós hógolyósüti: porcukor kölcsönzi a havas külsőt

6
Nyomtatás
dios-hogolyosuti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A diós hógolyósüti igazi ünnepi desszert: a falatnyi sütemény darált dióval készül, a tetejére pedig porcukorszórás kerül.

A diós hógolyósüti egy nagyon finom és mutatós desszert, amiért a kicsik és nagyok is odáig lesznek. Ráadásul a gyerekekkel közösen is elkészíthető, így szuper program, ha családi sütést szerveznél.

Csupa olyan hozzávaló alkotja, ami a legtöbb háztartásban megtalálható, így könnyen és kapkodás nélkül összedobhatod

Diós hógolyósüti

dios-hogolyosuti

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 120 g búzaliszt
  • 180 g darált dió
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 csipet
  • 120 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 130 g porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat – liszt, dió, só, cukor – keverjük össze egy nagy tálban.

Adjuk hozzá a felkockázott vajat és a vaníliakivonatot, morzsoljuk el a lisztes alappal, alaposan gyúrjuk össze, majd tegyük hűtőbe 1 órára.

A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A tésztából formázzunk kb. 3,5 cm-es átmérőjű golyókat, és tegyük a tepsibe egymástól 2,5-3 cm távolságra. 30-35 perc alatt süssük készre.

Vegyük ki őket a sütőből, és 5 percig hagyjuk hűlni.

Közben a porcukrot tegyük egy kisebb tálba, majd a golyókat alaposan forgassuk meg benne. Teljes kihűlésig tegyük őket hűtőrácsra.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon