Diós, lekváros kevert süti: tojás nélkül készül

4
Nyomtatás
Diós lekváros kevert süti cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A diós kevert süti egyszerűen készül, csak egybe kell keverni az alapanyagokat. A végeredmény egy csodás, puha és mennyei sütemény.

A kevert sütiket mindenki szereti, hiszen pofonegyszerű őket összedobni, gyakorlatilag elronthatatlanok. Most is egy ilyen receptet ajánlok, amit teljesen kezdő fakanáltanoncok is könnyedén az asztalra varázsolhatnak.

A diós kevert tésztája nagyon szaftos, köszönhetően a tejnek és a lekvárnak. Hogy milyen lekvár kerül a sütibe, az ízlés kérdése: én barackkal készítettem. A dió a kész süti tetejére kerül, de ha szeretnéd, mást is használhatsz helyette, például mandulát vagy mogyorót.

Diós, lekváros kevert süti

Diós lekváros kevert süti ct

Hozzávalók 25 x 25 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 20 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál lekvár
  • 2 dl tej
  • kevés vaj a forma kikenéséhez
  • 2 evőkanál lekvár (a kenéshez)
  • 4 evőkanál darált dió
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, cukrot, sütőport. Ezután adjuk hozzá a lekvárt és a tejet is.

Vegyünk elő egy tepsit (25x25 cm), béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki kevés vajjal, majd simítsuk bele a masszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe és süssük tűpróbáig (20-30 perc).

A langyos sütemény tetejét kenjük meg lekvárral és szórjuk rá a diót.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon