Egyszerű almás kevert sütemény – Nagyon szaftos és puha a tésztája
Duplán fahéjas az almás kevert süti, a tésztájába és a tetejére is kerül az illatos fűszerből, de a vanília sem maradhat ki belőle.
A kevert sütiket mindenki szereti, hiszen pofonegyszerű őket összedobni, gyakorlatilag elronthatatlanok. Most is egy ilyen receptet ajánlok, amit teljesen kezdő fakanáltanoncok is könnyedén az asztalra varázsolhatnak.
A diós kevert tésztája nagyon szaftos, köszönhetően a tejnek és a lekvárnak. Hogy milyen lekvár kerül a sütibe, az ízlés kérdése: én barackkal készítettem. A dió a kész süti tetejére kerül, de ha szeretnéd, mást is használhatsz helyette, például mandulát vagy mogyorót.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, cukrot, sütőport. Ezután adjuk hozzá a lekvárt és a tejet is.
Vegyünk elő egy tepsit (25x25 cm), béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki kevés vajjal, majd simítsuk bele a masszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe és süssük tűpróbáig (20-30 perc).
A langyos sütemény tetejét kenjük meg lekvárral és szórjuk rá a diót.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu