Dupla csokis brownie-keksz: kívül roppan, belül ragacsos

14
Nyomtatás
Brownie-keksz-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a gazdag dupla csokis keksz a brownie-ra emlékeztet, amely a hagyományos kekszekhez hasonlóan kívül roppanós, belül viszont puha és ragacsos.

Ez a keksz a brownie-hoz hasonlóan mesésen lágy és ragacsos, már ami a belsejét illeti, kívül viszont ropogósra pirul. A sütemény különlegessége a nagyon sok csokoládé: a kakaó mellett olvasztott étcsoki is kerül a masszába, és ha ezzel azt hitted, hogy nem lehet fokozni az élvezeteket, akkor tévedtél, mert csokicseppek is gazdagítják.

Így nemcsak mutatós, de egy igazán dekadens desszertet készíthetsz, amely ráadásul sem tejtermékeket, sem pedig tojást nem tartalmaz, így vegánként is bátran fogyaszthatod.

Dupla csokis brownie-keksz

Brownie-keksz

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 150 g finomliszt
  • 20 g kakaópor
  • 1 tk. instant kávé
  • 1 tk. sütőpor
  • 0.5 tk.
  • 75 g szobahőmérsékletű növényi vajalternatíva
  • 150 g barna cukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 200 g olvasztott étcsoki (min. 70%-os)
  • 2 ek. szója- vagy más növényi ital
  • 100 g étcsokichips
Recept idők

Elkészítés:

Mérjük egy nagyobb tálba a lisztet, a kakaóport, az instant kávét, a sütőport és a sót.

Egy másik tálban adjuk a puha vajalternatívához a barna cukrot, és kézi mixerrel habosítsuk ki. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a szobahőmérsékletűre hűlt olvasztott csokit, és további 1-2 perc alatt dolgozzuk össze.

Öntsük a csokis keveréket a lisztes alaphoz, és egy szilikonspatula segítségével egységesítsük a masszát. Keverjünk hozzá 2-3 evőkanál szójaitalt is: egy sűrű és ragacsos tésztát kell kapnunk. Végül dolgozzuk bele a chokichipset is. Tegyük hűtőbe, és pihentessük 30 percig.

Kiskanállal szaggassunk belőle 20 egyforma gombócot, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól elegendő távolságra ahhoz, hogy sütés közben szét tudjanak terülni, majd a kanál hátával kissé lapítsuk ki őket – így kis korongokat kapunk.

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük meg. Ekkor a kekszek még nagyon puhának tűnnek, de amint kihűlnek, ropogóssá válik a külsejük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon