
Így készíts savanyúságot fokhagymából: az ecetes finomság sokáig eláll

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat
Ropogós

Rusztikus pisztáciás-citromos cantucci: olasz süti nem csak kávéhoz

Nyárköszöntő málnás limonádé: a mentától igazán frissítő

Tepsiben sült, tejszínes krumpli: krémes lesz a burgonya

Hagyományos, tunkolós pásztortarhonya: bográcsban készítve az igazi

9 street food, amit otthon is elkészíthetsz: hamburger, lángos és társaik
Az ecetes fokhagyma ínyenc csemege, remekül illik sült húsok mellé, érdemes belőle néhány üveggel a kamrába rejteni.
Az aromás fokhagyma nagyon egészséges, ráadásul karakteres ízével feldobja az ételeket. A gerezdeket érdemes savanyúság formájában is kipróbálni: az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig szenzációs, sokkal jobb, mint amit a boltban lehet beszerezni.
Az ecetes fokhagyma alapja egyszerű, alapfűszerekkel is tökéletes lesz, ha azonban gourmet-nek tartod magad, akkor 1-2 darab babérlevél, néhány ág rozmaring, bors, szegfűszeg, kakukkfű, chili vagy akár kapor is kerülhet az üvegbe, ezektől sokkal zamatosabb lesz a finomság.
Ecetes fokhagyma házilag

Hozzávalók 5 decihez
- 50 dekagramm fokhagyma
- 1 deciliter ecet (10%-os)
- 3 deciliter víz
- 1 teáskanál só
- 5 dekagramm cukor
- 1 teáskanál nátrium-benzoát (tartósítószer)
Elkészítés:
A fokhagymát pucoljuk meg, a gerezdeket tegyük tiszta üvegekbe.
A vizet forraljuk fel, utána keverjük bele a sót, cukrot, ecetet, tartósítószert, majd öntsük a fokhagymával telepakolt üvegekbe úgy, hogy a lé ellepje a gerezdeket.
Az üvegekre tekerjük rá a fedelüket, száraz dunsztban hagyjuk őket kihűlni. 3 hét múlva fogyasztható is az ecetes fokhagyma.
Fotó: Getty Images