Ecetes paradicsomsaláta friss zöldfűszerekkel: minél tovább áll, annál finomabb

4
Nyomtatás
paradicsomsalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kevés hozzávalóból is isteni salátát készíthetsz, csak figyelj az alapanyagok minőségére, és tökéletes lesz!

Még az olyan egyszerű ételeket is, mint a paradicsomsaláta, a köbre emelheti egy finom öntet, de a pár órás pihentetés is sokat dob rajta. Az alábbi receptben vörösborecetes-olívaolajos-zöldfűszeres dresszinget kap a zöldség, majd a hűtőben érnek össze az ízek.

Mivel minimalista, kevés hozzávalós receptről van szó, fontos, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozz: a paradicsom legyen érett, édes, magyar, az olívaolaj extraszűz, a zöldfűszerek frissek. Ha erre odafigyelsz, hihetetlen finom salátát tálalhatsz. 

Ecetes-zöldfűszeres paradicsomsaláta

paradicsomsalata2

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg édes, érett paradicsom
  • 80 ml extraszűz olívaolaj
  • 60 ml vörösborecet
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 ek friss, aprított petrezselyem
  • 1 ek friss, aprított bazsalikom
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk ki a csumájukat, majd vágjuk őket kb. 1 centi vastag szeletekre. Rendezzük őket egy jénaiba.

A hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk nagyon finomra, a fokhagymát reszeljük le.

Keverjük össze egy kis tálban az olajat, az ecetet, a hagymákat, a zöldfűszereket, majd sózzuk-borsozzuk az öntetet. 

Öntsük a paradicsomkarikákra, majd fedjük le, tegyük a hűtőbe minimum 3 órára.

Húsok mellé, az öntettel meglocsolva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon