Marinált koktélparadicsom grillhúsok mellé: fűszeres olaj borítja
Isteni, frissítő, olaszos hangulatú ez a paradicsomsaláta, az édes zöldség mellett a rengeteg zöldfűszer és az olívaolaj íze dominál.
Még az olyan egyszerű ételeket is, mint a paradicsomsaláta, a köbre emelheti egy finom öntet, de a pár órás pihentetés is sokat dob rajta. Az alábbi receptben vörösborecetes-olívaolajos-zöldfűszeres dresszinget kap a zöldség, majd a hűtőben érnek össze az ízek.
Mivel minimalista, kevés hozzávalós receptről van szó, fontos, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozz: a paradicsom legyen érett, édes, magyar, az olívaolaj extraszűz, a zöldfűszerek frissek. Ha erre odafigyelsz, hihetetlen finom salátát tálalhatsz.
A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk ki a csumájukat, majd vágjuk őket kb. 1 centi vastag szeletekre. Rendezzük őket egy jénaiba.
A hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk nagyon finomra, a fokhagymát reszeljük le.
Keverjük össze egy kis tálban az olajat, az ecetet, a hagymákat, a zöldfűszereket, majd sózzuk-borsozzuk az öntetet.
Öntsük a paradicsomkarikákra, majd fedjük le, tegyük a hűtőbe minimum 3 órára.
Húsok mellé, az öntettel meglocsolva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu