
Belül krémes krumpli sütőben sütve – Ecettől lesz ropogós a külseje

Cikkek


Így főzd a húsvéti sonkát, hogy omlós és szaftos legyen: a főzővízbe fűszerek is kerülnek

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Mutatós, céklával színezett töltött tojás: kezdőknek is sikerülni fog

Selymes, házi tojáslikőr: a legfinomabb vendégváró

10 pompás sós vendégváró a húsvéti asztalra: pogácsa, sajtos rúd és társaik

Sajttal és sonkával töltött, omlósra sült karaj: hidegtálra is tökéletes

Álomszép húsvéti répás muffin: rögtön dupla adaggal keverd be
Egy plusz hozzávaló, egy plusz lépés, és még ropogósabb lesz a sütőben sült krumpli.
Hacsak nem krumplipürét készítesz, a sült krumpli akkor az igazi, ha belül puha, de kívül ropogós. Készítheted sütőben, olívaolajjal megkenve, így biztosan extraropogós lesz, de több praktika is létezik.
A másik módszer, ha sütés előtt kicsit megfőzöd, de nem akármiben, hanem ecetes vízben. A krumpli kicsit magába szívja az ecet aromáját, majd amikor megfőtt, le kell szűrni, leitatni róla a vizet, úgy tenni a tepsibe. A sütésnél az a legfontosabb, hogy nagyon magas hőmérsékleten, 220 fokon kell készíteni a krumplit. Ha pedig kipróbálnád az édeskrumplit ugyanilyen módszerrel, ezt a receptet készítsd el.
Ecettel sült krumpli

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 250 milliliter fehérborecet
- 1 evőkanál só
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint rozmaring
- 400 milliliter víz
Elkészítés:
A krumplit tiszítsuk, majd hámozzuk meg, végül vágjuk kockákra. Tegyük egy edénybe, öntsük rá az ecetet, sózzuk meg. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, majd vegyük le az erősséget, főzzük 20 percig. Ekkor szűrjük le, majd tegyük egy papírtörlőre, hogy felitassa a vizet.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el a krumplikat, majd kenjük meg őket olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, hogy mindenhova jusson a fűszeres olajból. Süssük 15 percig vagy addig, amíg megpirul. Szórjuk meg ízlés szerint rozmaringgal, azonnal, forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images