Belül krémes krumpli sütőben sütve – Ecettől lesz ropogós a külseje

sütőben sült ecetes krumpli cover.jpg
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy plusz hozzávaló, egy plusz lépés, és még ropogósabb lesz a sütőben sült krumpli.

Hacsak nem krumplipürét készítesz, a sült krumpli akkor az igazi, ha belül puha, de kívül ropogós. Készítheted sütőben, olívaolajjal megkenve, így biztosan extraropogós lesz, de több praktika is létezik.

A másik módszer, ha sütés előtt kicsit megfőzöd, de nem akármiben, hanem ecetes vízben. A krumpli kicsit magába szívja az ecet aromáját, majd amikor megfőtt, le kell szűrni, leitatni róla a vizet, úgy tenni a tepsibe. A sütésnél az a legfontosabb, hogy nagyon magas hőmérsékleten, 220 fokon kell készíteni a krumplit. Ha pedig kipróbálnád az édeskrumplit ugyanilyen módszerrel, ezt a receptet készítsd el. 

Ecettel sült krumpli

sütőben sült ecetes krumpli recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm krumpli
  • 250 milliliter fehérborecet
  • 1 evőkanál
  • ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint rozmaring
  • 400 milliliter víz
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tiszítsuk, majd hámozzuk meg, végül vágjuk kockákra. Tegyük egy edénybe, öntsük rá az ecetet, sózzuk meg. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, majd vegyük le az erősséget, főzzük 20 percig. Ekkor szűrjük le, majd tegyük egy papírtörlőre, hogy felitassa a vizet. 

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. 

Egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el a krumplikat, majd kenjük meg őket olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, hogy mindenhova jusson a fűszeres olajból. Süssük 15 percig vagy addig, amíg megpirul. Szórjuk meg ízlés szerint rozmaringgal, azonnal, forrón tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük