
Gyors, ecetes-édes pácolt répa - Egész hétre ellát egészséges körettel

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Görögdinnyés margarita: üde, nyári koktélt mutatunk

Mennyei bruschetta otthon: édes, érett paradicsomból a legfinomabb

Hűsítő citromos fagyi 3 hozzávalóból: gép nélkül készül

Frissítő uborkasaláta joghurttal: a legjobb kánikularecept

Paradicsomos töltött paprika jó kaprosan: bulgurral is kipróbálhatod
A reszelt répa savanyúsággá válik egy gyors öntet segítségével, hogy akár hetekig ellásson salátával.
Sosem gondoltam volna, hogyha ecetes-cukros lébe teszek reszelt répát, annak ekkora sikere lesz, pedig így alakult. Eredetileg vietnámi tésztasalátához készült ez a pácolt sárgarépa, amely voltaképpen nem sokban különbözik egy átlagos savanyúságtól, mégis imádta az egész család. A maradékra mindenki rájárt, ették rizshez, pörkölthöz, szendvicshez és magában is.
Valószínűleg legközelebb óriási kiszerelésben kell majd elkészítenem, ami nem is baj, mert sokáig eláll, sőt, néhány nap után még egy picivel finomabb is lesz. Ezt a sima változatot bátran fel lehet dobni fűszerekkel: csípőssel, koriandermaggal, köménymaggal, gyömbérrel.
Édes-savanyú pácolt répa

Hozzávalók 8 adaghoz
- 500 gramm sárgarépa
- 1 deciliter almaecet
- 2 evőkanál cukor (ízlés szerint több)
- 0.5 teáskanál só
- víz
Elkészítés:
A répát lereszeljük. Az ecetet elkeverjük a sóval és a cukorral, addig keverjük, míg fel nem oldódik minden. Ekkor ráöntjük a répára, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Fogyasztás előtt minimum fél óráig állni hagyjuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors