Tartalmas, édesburgonyás-chilis bab: vegetáriánus változat

9
Nyomtatás
edesburgonyas-chilis-bab
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az édesburgonyás-chilis bab egy egyszerűen elkészíthető, mégis kiadós egytálétel, amelyben a zsenge édesburgonyáé, a babé és a paradicsomszószé a főszerep.

Ez a fogás kiváló választás lehet, ha egészséges ebédet szeretnél készíteni, vagy az egész családnak egy ízletes és laktató vacsorát tervezel.

Az édesburgonya és a chili tökéletes párosítás a rizshez, amihez további feltétként bátran kínálhatsz még tortillachipset, tejfölt, lime-ot és friss koriandert is.

Édesburgonyás-chilis bab

edesburgonyas-chilis-bab

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1.5 tk. kömény
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 650 g édesburgonya
  • 1 kg paradicsom
  • 700 g vörösbab (konzerv)
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 1 tk. chilipor
  • 1.5 tk.
  • 1 csipet bors
  • tálaláshoz koriander
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mossuk, illetve tisztítsuk meg. A vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert is vágjuk apró darabokra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, a paprikát mossuk meg és vágjuk fel apró kockákra. Az édesburgonyát hámozzuk meg, a paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk fel őket 2,5 cm-es darabokra.

Egy nagy fazékban melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, a sárgarépát és a szárzellert, majd közepes lángon, gyakori keverés mellett pároljuk őket együtt kb. 5 percig.

Ezután reszeljük bele a fokhagymát, adjuk hozzá a paprikát és a köményt, majd újabb 4 percig pároljuk az ételt, amíg illatozni nem kezd.

Adjuk hozzá a felkockázott édesburgonyát és paradicsomot, majd a leszűrt vörösbabot és a zöldségalaplevet. Fűszerezzük meg az egészet chilipaprikával, sóval és fekete borssal.

Lassú tűzön főzzük 30-40 percig, vagy amíg az édesburgonya meg nem puhul. Kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e, és ízlés szerint sózzuk, illetve borsozzuk meg. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.

Hagyjuk az ételt összeérni a fűszerekkel kb. 10 percig, majd szórjuk meg apróra vágott korianderrel, és már tálalhatjuk is.

Tökéletes köret mellé a rizs, de tálalhatjuk tésztával, polentával vagy kukoricalepénnyel is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon