Fűszeres, omlós csirkecomb: krémesre sült édeskrumpli a köret
A körettel együtt készül a hús, így kevés munkával készíthetsz laktató ebédet vagy vacsorát, kezdők is bátran nekiállhatnak.
Ez a fogás kiváló választás lehet, ha egészséges ebédet szeretnél készíteni, vagy az egész családnak egy ízletes és laktató vacsorát tervezel.
Az édesburgonya és a chili tökéletes párosítás a rizshez, amihez további feltétként bátran kínálhatsz még tortillachipset, tejfölt, lime-ot és friss koriandert is.
A zöldségeket mossuk, illetve tisztítsuk meg. A vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert is vágjuk apró darabokra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, a paprikát mossuk meg és vágjuk fel apró kockákra. Az édesburgonyát hámozzuk meg, a paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk fel őket 2,5 cm-es darabokra.
Egy nagy fazékban melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, a sárgarépát és a szárzellert, majd közepes lángon, gyakori keverés mellett pároljuk őket együtt kb. 5 percig.
Ezután reszeljük bele a fokhagymát, adjuk hozzá a paprikát és a köményt, majd újabb 4 percig pároljuk az ételt, amíg illatozni nem kezd.
Adjuk hozzá a felkockázott édesburgonyát és paradicsomot, majd a leszűrt vörösbabot és a zöldségalaplevet. Fűszerezzük meg az egészet chilipaprikával, sóval és fekete borssal.
Lassú tűzön főzzük 30-40 percig, vagy amíg az édesburgonya meg nem puhul. Kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e, és ízlés szerint sózzuk, illetve borsozzuk meg. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.
Hagyjuk az ételt összeérni a fűszerekkel kb. 10 percig, majd szórjuk meg apróra vágott korianderrel, és már tálalhatjuk is.
Tökéletes köret mellé a rizs, de tálalhatjuk tésztával, polentával vagy kukoricalepénnyel is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu