Fűszeres, omlós csirkecomb: krémesre sült édeskrumpli a köret
A körettel együtt készül a hús, így kevés munkával készíthetsz laktató ebédet vagy vacsorát, kezdők is bátran nekiállhatnak.
Semmi munkával készül ez a fűszeres csirkecomb, ráadásul mivel a körettel együtt sül, tartalmas egytepsis fogást tehetsz az asztalra. Mehet mellé édeskrumpli, mint az alábbi receptben, de sima burgonya, kelbimbó, répa, cékla is, szezonálisan variálhatod a zöldségeket.
A fűszerezésnél ne sajnáld a húsról a zöldfűszereket és a fokhagymát, de egy kevés mézet is keverj a pácba, ez szinte karamellizálódik a comb külsején, a bőre szép pirosra és ropogósra sül.
Csirkecomb édeskrumplival
Hozzávalók 4 személyre
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk méz
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk kakukkfű
- 500 g csirkecombfilé
- 500 g édeskrumpli
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, mézet és a fűszereket.
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockákra, a combokat, ha szükséges, tisztítsuk meg. Forgassuk őket a pácba, hogy minden darabot befedjen.
A combokat és a krumplit szórjuk egy tepsibe/sütőtálba, oszlassuk el benne, hogy ne fedjék egymást a darabok.
Toljuk a tepsit a sütőbe kb. 40-50 percre, míg a hús és a krumpli is puha lesz.
-
2024-03-09 10:16:01
-
2024-03-04 10:16:02
-
2024-02-10 11:08:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!