Fűszeres, omlós csirkecomb: krémesre sült édeskrumpli a köret

csirkecomb-edeskurmplival2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A körettel együtt készül a hús, így kevés munkával készíthetsz laktató ebédet vagy vacsorát, kezdők is bátran nekiállhatnak.

Semmi munkával készül ez a fűszeres csirkecomb, ráadásul mivel a körettel együtt sül, tartalmas egytepsis fogást tehetsz az asztalra. Mehet mellé édeskrumpli, mint az alábbi receptben, de sima burgonya, kelbimbó, répa, cékla is, szezonálisan variálhatod a zöldségeket

A fűszerezésnél ne sajnáld a húsról a zöldfűszereket és a fokhagymát, de egy kevés mézet is keverj a pácba, ez szinte karamellizálódik a comb külsején, a bőre szép pirosra és ropogósra sül.

Csirkecomb édeskrumplival

csirkecomb-edeskurmplival

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk méz
  • 1 tk
  • 1 tk bors
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk kakukkfű
  • 500 g csirkecombfilé
  • 500 g édeskrumpli
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, mézet és a fűszereket.

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockákra, a combokat, ha szükséges, tisztítsuk meg. Forgassuk őket a pácba, hogy minden darabot befedjen.

A combokat és a krumplit szórjuk egy tepsibe/sütőtálba, oszlassuk el benne, hogy ne fedjék egymást a darabok. 

Toljuk a tepsit a sütőbe kb. 40-50 percre, míg a hús és a krumpli is puha lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük