Fűszeres, egyserpenyős zöldségek: gyors, vitaminbomba köret

serpenyos-zoldsegek2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy könnyed és friss körettel még a nehéz, olajban sült húsokat is fel lehet dobni, ráadásul az sem utolsó szempont, ha egészséges is.

Ha gyors és egészséges köretet keresel a különböző sült húsok mellé, ezt a serpenyős zöldséget próbáld ki! 20 percen belül tálalhatod is, minimális vele a munka és elronthatatlan a receptje. 

Bármilyen zöldséggel dolgozhatsz évszaktól függően, mi most a brokkoli, a répa és a paprika mellett tettük le a voksunkat, de tavasszal spárgát is keverhetsz bele, nyáron pedig paradicsomot és cukkinit.

A zöldségeket nem kell túl sokáig sütni, akkor a legfinomabbak, ha még picit roppanósak, nem veszítik el teljesen a tartásukat. Az ízesítés teljesen rád van bízva, egy kevés só és bors is elég lehet, de érdemes kipróbálni az alább olvasható fokhagyma-kakukkfű-petrezselyem kombinációt is.

Egyserpenyős zöldségek

serpenyos-zoldsegek

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 db brokkoli
  • 2 db répa
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 0.5 tk fokhagymapor
  • 0.5 tk kakukkfű
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 ek olaj
  • 1 ek friss, aprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira (minél kisebbekre), a répát pucoljuk meg, vágjuk vékony karikákra. A paprikákat mossuk meg, vágjuk kockákra, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk félbe, majd vékony szeletekre.

Forrósítsunk fel egy nagy, széles, magas, lehetőleg öntöttvas serpenyőt, majd adjuk hozzá az olajat. Szórjuk bele a zöldségeket, majd fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, kakukkfűvel.

Magas lángon pirítsuk a zöldségeket 8-10 percig, vagy míg nagyjából megpuhulnak, de azért még itt-ott roppanósak. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kevés olajat. 

Ha kész van, szórjunk rá petrezselymet, forgassuk vele egybe, majd rögtön kínáljuk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük