Édesburgonyachips házilag: egészséges nasi minimális olajjal

4
Nyomtatás
Edesburgonyachips-air-fryer-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a szuper ropogós édesburgonyachips air fryerben sül, és mérföldekkel jobb a bolti változatoknál.

A házi chips az egyik legfinomabb ropogtatnivaló, amely a krumpli mellett sok más zöldségből – zellerből, répából, petrezselyemből, paszternákból, céklából vagy édesburgonyából – is mennyei lesz. A boltival szemben az a nagy előnye, hogy kevesebb olajjal, ízfokozók és tartósítószerek nélkül készül, és bár szükség van hozzá egy kis türelemre, megéri a belefektetett energiát.

Ez az édesburgonyachips air fryerben készül, és bár a sütős változattal szemben egyszerre kisebb mennyiség fér bele, sokkal gyorsabban elkészül. Én kétféle ízesítést használtam: egy adagot egyszerűen tengeri sóval ízesítettem, egyet pedig borssal és őrölt rozmaringgal, de tetszés szerint pirospaprikával, hagymaporral vagy fokhagyma-granulátummal is megszórhatod.

Édesburgonyachips air fryerben

Edesburgonyachips-air-fryer

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 közepes édesburgonya (kb. 400 g)
  • 50 ml olívaolaj
  • 0.5 tk. bors
  • 0.5 tk. őrölt rozmaring
  • 0.5 tk.
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyákat mossuk meg, hámozzuk meg, és zöldségszeletelővel vágjuk 1 mm vastag szeletekre.

Tegyük őket egy nagyobb tálba, locsoljuk rájuk az olívaolajat, és szórjuk meg a borssal és rozmaringgal. Kézzel alaposan masszírozzuk a szeletekbe az olajat, hogy az mindenhol jól befedje őket, majd helyezzük a sütő rácsára egymáshoz közel, de ne fedjék egymást.

Állítsuk a sütőt 170 fokra, és süssük a szeleteket 5 percig, majd ellenőrizzük őket: ha még puhák, akkor tegyük vissza további 1 percre. Szedjük tálba, és azonnal szórjuk meg kevés sóval.

Ismételjük a folyamatot egészen addig, amíg mind megsültek.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon