
Ropogós krumplichips minimális olajjal: forró levegős sütőben készül

Kíméld meg magad és a konyhád az olajszagtól, készítsd forró levegős sütőben a krumplichipset, elképesztően ropogós lesz így is!
Ha olajszag nélkül készítenél roppanós krumplichipset, a forró levegős sütő lesz a legjobb barátod! Legalább olyan ropogós, ha nem még jobb lesz a chips, mintha bő olajban sütnéd, csak éppen minimális zsiradékkal készül.
Én a Cosori forró levegős sütőjével dolgoztam, ezen külön is elérhető a „sült krumpli funkció”, de alább pontos hőmérsékletet és sütési időt is mutatok. Utóbbi a krumpliszeletek vastagságától is függ: ha túl vékonyak a szeletek, előbb ropogósra sülnek, úgyhogy érdemes rájuk nézni félidőben.
Hogy tényleg roppanós legyen a krumplichipsed, fontos, hogy ne pakold egymásra a szeleteket, egy rétegben süljenek. Igaz, így picit időigényesebb az elkészítése, hiszen kevés fér egyszerre a sütőbe, de mivel csak kiveszed és beteszed az újabb adagot, nem lesz vele sok munkád, és a végeredmény biztosan kárpótolni fog érte!
-
2023-10-20 06:32:01
-
2023-10-16 08:52:01
-
2023-10-13 06:30:02
Forró levegős sütőben sült krumplichips

Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g sütni való krumpli
- hideg víz
- 1 ek olaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A krumplikat pucoljuk meg, majd gyaluljuk le 2 mm vastag szeletekre. Öntsünk a szeletekre annyi hideg vizet, amennyi ellepi őket, hagyjuk állni 20 percig.
Öntsük le a vizet a szeletekről, majd itassuk fel róluk a nedvességet papírtörlő segítségével.
A krumpliszeleteket tegyük egy tálba, öntsünk rájuk 1 ek. olajat, forgassuk vele össze.
Kapcsoljuk be a forró levegős sütőt 190 fokon. Tegyük a szeleteket szorosan a kosárba, de ne fedjék egymást, különben nem lesznek ropogósak. Több adagban fognak majd elférni.
Süssük őket 7 percig, majd fordítsuk meg a szeleteket, tegyük vissza még 4-5 percre, vagy míg ropogósak lesznek. (Ha vékonyabbak a szeletek, mint 2 mm, már az első félidőben is lesz, ami ropogós.)
Szedjük őket tányérra, majd sózzuk, mikor kínáljuk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!