Ropogós krumplichips minimális olajjal: forró levegős sütőben készül

krumpli-chips
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kíméld meg magad és a konyhád az olajszagtól, készítsd forró levegős sütőben a krumplichipset, elképesztően ropogós lesz így is!

Ha olajszag nélkül készítenél roppanós krumplichipset, a forró levegős sütő lesz a legjobb barátod! Legalább olyan ropogós, ha nem még jobb lesz a chips, mintha bő olajban sütnéd, csak éppen minimális zsiradékkal készül. 

Én a Cosori forró levegős sütőjével dolgoztam, ezen külön is elérhető a „sült krumpli funkció”, de alább pontos hőmérsékletet és sütési időt is mutatok. Utóbbi a krumpliszeletek vastagságától is függ: ha túl vékonyak a szeletek, előbb ropogósra sülnek, úgyhogy érdemes rájuk nézni félidőben. 

Hogy tényleg roppanós legyen a krumplichipsed, fontos, hogy ne pakold egymásra a szeleteket, egy rétegben süljenek. Igaz, így picit időigényesebb az elkészítése, hiszen kevés fér egyszerre a sütőbe, de mivel csak kiveszed és beteszed az újabb adagot, nem lesz vele sok munkád, és a végeredmény biztosan kárpótolni fog érte!

Forró levegős sütőben sült krumplichips

krumpli-chips2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g sütni való krumpli
  • hideg víz
  • 1 ek olaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat pucoljuk meg, majd gyaluljuk le 2 mm vastag szeletekre. Öntsünk a szeletekre annyi hideg vizet, amennyi ellepi őket, hagyjuk állni 20 percig. 

Öntsük le a vizet a szeletekről, majd itassuk fel róluk a nedvességet papírtörlő segítségével. 

A krumpliszeleteket tegyük egy tálba, öntsünk rájuk 1 ek. olajat, forgassuk vele össze. 

Kapcsoljuk be a forró levegős sütőt 190 fokon. Tegyük a szeleteket szorosan a kosárba, de ne fedjék egymást, különben nem lesznek ropogósak. Több adagban fognak majd elférni. 

Süssük őket 7 percig, majd fordítsuk meg a szeleteket, tegyük vissza még 4-5 percre, vagy míg ropogósak lesznek. (Ha vékonyabbak a szeletek, mint 2 mm, már az első félidőben is lesz, ami ropogós.)

Szedjük őket tányérra, majd sózzuk, mikor kínáljuk. 

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon