
Kelesztés nélküli édeskrumplis kenyérke – Méz és gyömbér teszi izgalmassá

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Mostanában nagyon rákaptam a kelesztés nélküli kenyerekre, mert nem elég, hogy egyszerűek, szuperül variálhatóak bennük az alapanyagok.
A kelesztés nélküli kenyerek elkészítése egyrészt nagyon egyszerű, mert csak összekeverjük a hozzávalókat, beletesszük a formába és várjuk, amíg megsül, másrészt szabadon variálhatjuk az összetevőit.
Szerintem már rengetegfélét csináltam: sósat, csípőset, de édeset még nem. Ez a változat édeskrumplival készül, amitől már eleve kap egy édeskés alapízt, de ezt a mézzel továbberősítjük. A gyömbértől pedig kicsit pikáns is lesz ez a kenyérke.
Édeskrumplis kenyérke

Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 gramm liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 csipet gyömbér
- 2 darab tojás
- 0.5 teáskanál vaníliakivonat
- 120 milliliter tej
- 60 milliter olaj
- 135 gramm cukor
- 2 evőkanál méz
- 260 gramm édeskrumpli
Elkészítés:
Külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, gyömbért és a sót.
Az édeskrumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, és vízben főzzük puhára, majd pürésítsük. A nedves hozzávalókat egy másik tálban keverjük össze, majd a lisztes keveréket is tegyük bele.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük a tésztát egy kenyérsütőformába, és süssük meg.
A tetejét díszíthetjük kockára vágott édeskrumplival.
Fotó: Getty Images